Itt az alkalom, lapozzatok bele az októberi Klikk Out-ba!

Borítókép: Szabó Péter Pál

A napokban a szokott helyeken már megtaláljátok friss és ropogós lapszámunkat, ha pedig még nem volt alkalmatok, akkor nézzetek bele itt lent.

Klikk Out,Előzetes,2023,Oktober

Editorial / Szerző: Szilvási Tibor

Hova a fenébe parkoljak?

Az effajta törvények olyanok, mintha megvennénk például egy ruhát, amiből ugyan a saját méretünknél csak több számmal kisebb van, de legalább tetszik. A járdán parkolás tiltása is faszácskán hangzik, míg nem jönnek szembe a nyomorult, szűk utcáink, és azok a kompromisszumok, amelyeket a józan autósok és gyalogosok, babakocsisok már egyébként megkötöttek egymással.


Klikk Out,Előzetes,2023,Oktober

Autó / Szerző és fotók: Ugróczky István

Jeep Avenger 1.2 Altitude

Mai példányunk egy elektromos külsőbe bújt benzines. Szülte a nagy érdeklődés és a kevés mikrochip.


Klikk Out,Előzetes,2023,Oktober
Magunk között / Szerző: Menyhárt József / Fotók: Szabó Péter Pál

Sarló 50!

A mai beszélgetőtársam a citerával mint hangszerrel az alapiskolában találkozott, és mondhatjuk: szerelem volt első látásra. 1984-et írtak, amikor a nyárasdi Sarló citerazenekar ifjúsági csoportot indított, amelyhez kisiskolásként Balogh László is csatlakozott. Azt viszont, hogy egyszer majd az idén fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő citerazenekar vezetője lesz, szerintem még ő maga sem gondolta… Október14-én Nyárasdon egy nagyszabású koncerttel ünneplik a jubileumot, de hogy milyen zenei utat járt be a kisiskolás kortól az érett férfikorig a citera mellett, arról a Csemadok Közművelődési Díjának friss kitüntetettjével, a nyárasdi Balogh Lászlóval fogok beszélgetni.


Klikk Out,Előzetes,2023,Oktober

Bia bekérdez / Szerző: Bokros Bia

Az egyetemi szakszemle bemutatja, milyen a tanári szak, illetve a közösségszervező szak

A gömöri faluból származó Nagy Eszter Réka a negyedik évfolyamát kezdte meg idén a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen. A fotózás és a zongorázás szerelmese, valamint a nyitrai „magyar intri” lakója, ahol az elmondása szerint öt tüneményes lánnyal osztozik a „lakosztályon”. Wunderlich Eszter jelenleg Budapesten él, akinek az egyetemi tanulás mellett a mindennapjai nagy részét munka teszi ki egy multinacionális cégnél kapott lehetőségnek köszönhetően. Szabadidejét imádja a családja körül tölteni, de ha az ideje engedi, akkor új kultúrákat fedez fel.


Klikk Out,Előzetes,2023,Oktober

Költőtoll / Sipos Janka, Kovács Andrea (Këri)

A lelki egészségről

Október 10-e már több, mint 30 éve a lelki egészség világnapja. Ezen a napon a mentális betegséggel küzdő emberek kezelésének, életminőségük javításának, valamint mindennapos küzdelmeik elismerésének fontosságára igyekeznek felhívni a figyelmet. Mivel ezt mi is kifejezetten fontosnak tartjuk, októberi verseink ennek jegyében születtek. Kedves olvasóinkat pedig arra buzdítanánk, hogy amennyiben ők maguk is lelki eredetű problémákkal küzdenek, ne szégyelljenek segítséget kérni, s ne feledjék, hogy ezzel nincsenek egyedül!


Klikk Out,Előzetes,2023,OktoberKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Sándor Iván: Szakadékjátszma

Sándor Iván regényében fekete-fehér táblán mozognak a karakterek, s állandóan óvatosnak kell lenniük, ha szeretnének a játékban maradni. A mindenkori hatalom ugyanis könnyedén felfalja a testet, vagy éppenséggel a lelket, s egyre kevesebb a kiút, a játszmát döntetlenre kihozni már önmagában hatalmas teljesítmény. (sj)


Klikk Out,Előzetes,2023,Oktober

J. M. Coetzee: A lengyel

A lengyel e két ember kapcsolatába enged betekintést. Az egész egy munkaügyi vacsoránál kezdődik, Barcelonában. Az egyikőjük sincs elragadtatva a másiktól. Beatriz azonban pár hónap múlva egy e-mailt kap a férfitól, melyben az szerelmet vall neki. (vo)


Hangfal / Szilvási Tibor

Jessy Lanza – Love Hallucination

Jazzbois – Higher Dimension Waiting Room

Ben Howard – Is It?

Sigur Rós – ÁTTA

Blur – The Ballad Of Darren

PJ Harvey – I Inside the Old Year Dying


Cinemax / Szilvási Tibor

Fűrész X

Vetítik október 5 -től.

Előző életek

Vetítik október 12-től.

Megfojtott virágok

Vetítik október 19-től.


Klikk Out,Előzetes,2023,Oktober

Gasztrobetyár / Szerző: Mundi Józsi

„Vásárfia”, avagy mennyi az annyi…

Kedves Vásározók! Na milyennek találtátok az idei vásárt? Bicskanyitogató volt idén is a liba- vagy a kacsamáj ára? Netán inkább sült kolbászt, cigánypecsenyét, esetleg szarvasgulyást fogyasztottál? Drágának tűnt az is? Mert rengeteg posztot véltem felfedezni a világhálón arról, hogy mennyire is el vannak szállva az árakkal a „lacipecsenyés” standok. Mivel jómagam is „bűvölöm” a szakmát, így egy kissé más szemszögből próbálok fényt vinni a sötétségbe…


Klikk Out,Előzetes,2023,Oktober

Havi kreatív / Kürthy Judit

Mozaikcsodák Ritától

Brunovska Henrieta sokféle technikát megtanult mentoraitól. Ezek közül a grafikát szerette a legjobban. Sajnos helyszűke miatt nem került be a budapesti Képzőművészeti Egyetemre, így közgazdász lett belőle, de igazi énje mégse hagyta nyugodni és újra nekifogott a rajznak, elkezdett kötni, horgolni, hímezni, varrni és bútorokat restaurálni, majd végül a kerámiánál kötött ki.


Klikk Out,Előzetes,2023,Oktober

Süt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Tekács Ervin májoshurkájo

Minálunk nemám vajaskënyeret ëszünk lefekvőre, hanem szíbbarnáro sűtt májoshurkát legínyës darab gyürkéve mëg nakladacski uborkávú. Nincs ellenfele.


Klikk Out,Előzetes,2023,Oktober

Összeesküvők / Sipos Janka

A golyó, ami lapos – mi az?

„Amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!” – szól a mondás, mely egy évezredes tudásra támaszkodik bolygónk alakját illetően. Na, persze nem annyira kerek a Föld, mint inkább forgásellipszoid, vagy – a legpontosabb kifejezéssel élve – geoid alakú, viszont ha ezeket a szakkifejezéseket használták volna a rockerlét időtlen voltát hangsúlyozó szlogenben, akkor minden bizonnyal nem lett volna annyira fogós.


Klikk Out,Előzetes,2023,Oktober

Hónap nője / Katona Chiara / Fotók: Ajpek János

Závodská Karin, a vad angyal

E havi rovatunkhoz segítséget kértünk Instagram-követőinktől. Októberi témánk egy hajszálnyit veszélyesebbnek bizonyult, mint az eddigiek, és rátermettebb lányt követelt. Olyan potenciális Hónap Nője jelöltet kerestünk, aki nem riad meg a sebességtől, és akár még tapasztalattal is rendelkezik egy motor vagy quad vezetésében. Több tucat üzenet elolvasása után esett a választásunk Závodská Karinra.



LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább