Havi kreatív Mogyorósi Zsuzsannával

A cikk megjelent a Klikk Out 2023/11. számában.

A leggyakrabban kedvenc árnyalataiban, inkább pasztellszínekben pompáznak munkái, de sokat dolgozik megrendelésre, egyéni igényeknek megfelelően is. Eddig a Prága belvárosában kihelyezett ajtókopogtatójára a legbüszkébb, aminek csodájára jártak, mégis főleg saját maga miatt alkot, a kézműveskedés kifejezetten megnyugtatja. E havi ankétunkban Mogyorósi Zsuzsanna válaszolt nekünk.

Mióta foglalkozol kézműveskedéssel?

Mindig szerettem kreatívkodni, gyerekkorom óta minden érdekelt. A keresztszemes hímzés már felnőttkoromban ejtett rabul, de aztán az első gyermek születése után nem nagyon volt időm ilyesmire. 5-6 éve jött egy ötlet, hogy készítsek másoknak is ajtókopogtató koszorúkat és asztali dekorációkat.

Mi az, amit ez a hobbi ad számodra?

A család és a munka mellett csakis a szabadidőmben foglalkozom a kézműveskedéssel, ami sajnos elég kevés. A dekorációk készítése megnyugtat és a kedves köszönő szavak örömmel töltenek el. Sokszor személyre szabottan készítem, rendelés alapján.

Mogyorósi Zsuzsanna,Kézműves,Havi kreatív

Milyen anyagokkal és eszközökkel dolgozol a legszívesebben?

A legtöbbször selyemvirágokkal dolgozom, mivel ez maradandó. Ragasztópisztolyt használok. Kedvenc színeim a rózsaszín és a fehér. Az elkészült dekorációk a lakásunkat díszítik, amíg nem találnak új gazdára. Sokszor úgy a szívemhez nőnek, hogy szinte sajnálom, amikor elviszik. Minden egyes termékemet sok szeretettel készítek, és remélem, ezt érzik is rajtuk.

Mi volt eddig a legkülönlegesebb, vagy épp legbonyolultabb megrendelésed?

Egy prágai megrendelőnek készítettem egy óriási asztaldíszt és ajtódíszt. Kérés alapján dolgoztam. Nagyon izgultam, hogy elégedettek lesznek-e vele. Végül a belvárosi üzlet ajtajára kifüggesztett ajtókopogtatómnak a csodájára jártak.

Milyen újításokat láthatunk tőled és mik a jövőbeni terveid?

Követem az új trendeket, figyelem az újdonságokat és próbálom én is elsajátítani.

Hol érhetünk el, ha mi is egy ilyen különleges kézműves dekorelemre vágyunk?

A Facebookon lehet megtekinteni a munkáimat. Az elkészült termékeket lefotózom, majd egy kis korrigálás után felrakom. Már majdnem 2000 követőm van. Az oldalam neve: Handmade decorations by Susan.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább