Mutasd meg, mit tudsz – mi megmutatjuk, mire vagy képes!

PR-cikk

Január végén tartja első képzését az Inportante cégcsoport DekorSuli (Škola dekorácie) elnevezésű programja keretében. Dekorációs festékek alkalmazása kapcsán tartottak már korábban is képzéseket, a hangsúlyt viszont most leginkább arra helyezik, hogy fiatalokat, akár tanulókat is megszólítsanak, akikben megvannak azok a tulajdonságok, melyek alkalmassá teszik őket erre a munkára, csak talán még maguk sem sejtik. László Krisztiánnal, a DekorSuli szakmai védnökével beszélgettünk a január 25-én és 26-án megvalósítandó képzésről.

A jelentkezéseket a következő e-mail címre várják: dekor@inportante.sk

Valójában milyen alaptulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy festéssel, pontosabban a dekorációs festékekkel érdemben foglalkozhassunk?

Az egyik legfontosabb a precizitás, az igényesség és a szépérzék. Sok mindent nagyon hamar le lehet szűrni a másikról. Az első megszólalásnál kiderül, mi motiválja a munkában. Ha például csupán az, hogy ezzel a munkával jóval többet kereshet, mint egy hagyományos szobafestő, az kevés. Fontos, hogy számítson neki az elvégzett munka minősége is. Ha valaki ügyes és lehet számítani rá, az már egy jó kiindulópont, ehhez jön hozzá a technika elsajátítása, végül pedig az, hogy mindez együtt nyomás alatt is működjön.

Jellemző, hogy a dekorációs festékekkel olyanok foglalkoznak, akik festőnek tanultak?

Nem is igazán. Egy szobafestő vagy autófestő persze ismeri az alapokat, hogy kell egy felülettel dolgozni, ismeri az eszközöket, amikkel dolgozik, és ezek a dekorációs festékeknél sem másak, viszont a megvalósítás más technikát igényel. De ahogy említettem, nem feltétel a festői végzettség, noha nyilván közelebb áll ehhez az, aki valamilyen építőipari szakmát tanul vagy tanult.

Mi egy fiatal, tanuló, kezdő előnye, és mi egy tapasztalt festőé?

A fiataloké az, hogy könnyű korrigálni a technikát, amit épp tanulnak. Már kezdőként azt a technikát sajátíthatják el, amire például a mi cégünknél is szükség van a dekorációs festékekhez, és ez sokat jelent. Egy 15-20 éves tapasztalattal rendelkező festőt nem kell megtanítani az alapokra, viszont bizonyos szempontból a rutin a hátránya is, mert nehéz azon változtatni. Ami viszont nála a fiatallal szemben inkább megvan, az a felelősségtudat és a precizitás. A képzésen mindkét csoportra kíváncsiak vagyunk.

Inportante,Artica Décor,Dekorácios Festék,DekorSuli

Hogy néz ki majd maga a januári képzés?

Január 25-én és 26-án valósul meg az Inportante raktárában, ahol mindenki kap egy saját asztalt, gipszkartontáblát és eszközöket. Én felvázolom pár percben az elméleti alapokat, megmutatom a technikát egy kis táblán, és ezt kell aztán a résztvevőknek is a sajátjukon megvalósítaniuk. Közben én mindenkiét megnézem, és besegítek, ahol kell. Semmi bonyolultra nem kell számítani.

Mire van szükség a jelentkezéshez?

Pusztán annyira, hogy az illető, ha tanuló, akkor az e-mailben leírja, mit tanul, ha pedig már dolgozik, akkor azt, hogy milyen tapasztalatai vannak. Néhány mondatban. Sem önéletrajzra, sem motivációs levélre nincs szükség, csak arra, hogy bizonyos mértékben képben legyünk arról, aki jelentkezik a képzésre.

Mi az, amire ez a két nap elég lehet, és mi az, amivel elégedettek lennének?

A résztvevők annyit mindenképpen megtudnak majd, hogyan zajlik a munka a dekorációs festékekkel. Emellett persze beindulhat bennük egyfajta motiváció. Hazaviszik, amit csináltak, esetleg másnak is megmutatják, fiataloknál a visszajelzések ilyenkor nagyon sokat számítanak. Nem mellesleg pedig vizuálisan is nagyon szép, amit csinálunk. A két nap viszont arra nyilván nem elég, hogy kiderüljön, alkalmas-e valaki erre a munkára. Az első lépéseket megteheti, hogy megmutassa, mit tud, mi pedig fokozatosan megmutathatjuk neki, mire lehet képes.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább