Segíts, hogy segíthessenek! | Gyereksarok

Az ünnepek előtti utolsó Gyereksarokban szeretnénk felhívni a figyelmeteket a segítségnyújtásra.

Persze ezt nem csak ma, nem csak most tehetjük meg. Ám mégis, ez az az időszak, amikor kissé még inkább befogadóbbak vagyunk, jobban odafigyelünk a többiekre, amikor könnyebben nyújtunk segítő kezet. A karácsonyra való készülődés sokaknak feszített tempót diktál, amellett, hogy a munkában is teljesíteni kell, akár „előre dolgozni”, hogy a két ünnep között valóban pihenhessünk, otthon is meg kell teremtenünk a karácsony varázsát, egy meghitt, nyugodalmas szigetet, melyben a család minden tagja kikapcsolódhat. Ez nem kis feladat, nehéz mindenre figyelni.

Az adventi időszak alatt számos jótékonysági akcióba botlottunk jártunkban-keltünkben, ahol ténylegesen is egy bizonyos összeggel, tárgyi adományokkal, egy aláírással, akár csak egy-egy kedves szóval segíthettünk azoknak, akiknek szükségük van rá. Egy remek példa erre a dunaszerdahelyi karácsonyi vásáron felállított Jótékonysági Kuckó, ahol az adventi időszak ideje alatt különböző adománygyűjtő, jótékonysági, segítő szervezet mutatkozik be a nagyközönség előtt. Ugyan a legtöbb ilyen szervezet éppen ebben az időszakban a legelfoglaltabb, mégis szánnak időt arra, hogy kimenjenek a vásárra és elmondják az érdeklődőknek, hogy mivel is foglalkoznak.

A Jótékonysági Kuckóban bemutatkozó szervezetek a következők:

A Pázmaneum Polgári Társulás

Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász

Református Egyház

A 10. számú Szent György cserkészcsapat,

„Szívből jövő segítség” nonprofit társulás

OZ Mačičky állatvédő szervezet

Dog Azyl állatvédő szervezet

Volt szerencsém találkozni Rabinová Máriával, a „Szívből jövő segítség” szervezet vezetőjével, aki vastag kabátban, egy adománygyűjtő dobozzal a pultján tájékoztatta az érdeklődőket. „Ilyenkor vagyunk a legelfoglaltabbak, ennek ellenére eljöttünk a vásárra, hogy találkozzunk az emberekkel” – mondta el Rabinová Mária, majd hozzátette, hogy nem csak a karácsonyi időszakban, hanem az egész év során várják a pénzügyi és tárgyi adományokat, melyekkel aztán rászoruló családoknak segítenek. „Családon belüli bántalmazottakkal is foglalkozunk. Volt több olyan esetünk is, ahol meg kellett szerveznünk a bántalmazott családtag, vagy családtagok kimenekítését. Ilyenkor a hatósg embereivel dolgozunk együtt” – mondta az önkéntes.

A Jótékonysági Kuckót keressétek a Dunaszerdahely belvárosában található karácsonyi vásáron! Segíts, hogy segíthessenek!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább