Emma és Áron a leggyakrabban adott nevek a dunaszerdahelyi kórházban

Forrás: dunaszerdahelyi.sk 

A Penta Hospitals dunaszerdahelyi kórházában a múlt évben 701 gyermek született, 346 fiú és 355 lány. Öt anyuka ikreknek adott életet.

A leggyakoribb lánynevek az Emma, Anna, Sofia és a Luca voltak, míg a fiúk esetében az Áron, Oliver, Dominik, Alex és Bence neveket adták a legtöbben gyermeküknek.

A 2024-es év első Dunaszerdahelyen született babája január 1-jén 9.55-kor jött a világra. A kis Tiana3150 grammal, 48 centiméterrel született.

A dunaszerdahelyi kórházban az anyukák az egészségügyi személyzettel közösen tervezhetik meg a szülés menetét, mégpedig a kórházi felvételtől egészen az újszülöttgondozásig. Az egyéni szülési terv készítésének lehetőségével 16 anyuka élt a múlt évben. A kórházban ugyanakkor szülés előtti felkészítés is zajlik, amelyen 53 kismama vett részt.

A dunaszerdahelyi kórház szoptatási tanácsokkal is ellátja az érdeklődő anyukákat. A tanácsadók a kismamákkal közösen beszélik meg a helyes szoptatási technikákat és a gyakori problémákat.

A szülészeti-nőgyógyászati osztályon több újdonságot vezettek be 2023-ban. Ilyen például a szülés közben alkalmazott aromaterápia, vagy gyógytornász segítsége.

A cikk folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább