Megjelentünk! Lapozz bele az idei első Klikkbe, aztán szerezd be a törzshelyeden!

Borítókép: Szabó Péter Pál

Elindult egy új év, szokás szerint februárban jelentkezünk első alkalommal. Lapunk csupa újdonság, új és izgalmas tartalom, pofás képekkel. Olvass minket idén is!

Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,Január

Editorial / Szerző: Szilvási Tibor

Két ember között a legrövidebb út a csók

Február felénél érkezik a dátum és az ünnep, amely kapcsán karácsony után újra egybeér és egy izmos metszetet alkot a kötelesség és a biznisz. Legalábbis sokaknál. Egymásnak adják a kilincset az emberek az ékszer-, édesség- és virágboltokban, miközben sokan menetrendszerűen fanyalognak is egy sort azon, hogy mégis minek ez?! Hát igen, így mégis minek?


Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,JanuárAutó / Szerző és fotók: Ugróczky István

Peugeot 408 – a szinte kupé crossover

A Peugeot formatervezői mindig is arról voltak híresek, hogy bátran merték használni a fantáziájukat. Újító terveik pedig, a kevés kivételtől eltekintve, szinte mindig beváltak.


Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,Január
Magunk között / Szerző: Menyhárt József / Fotók: Szabó Péter Pál

Kétszemélyes és nagyszerű

„A hagyomány nem beteg, hogy ápolni kelljen, a hagyományt nem akarják ellopni, hogy őrizni kelljen, a hagyományt élni kell. Mi azt tesszük.” Ez áll a kétszemélyes (és majdnem világhírű) Kuttyomfitty Társulat honlapján, ahol azt is láthatja ország és világ, hogy a főleg gyermekeknek készülő műsoraikban – egyedülálló módon – négy előadói eszközt használnak: a néptáncot, a népdalokat, a szöveget és a bábokat. És hogy kik ők? A mini társulatot egy házaspár, Dobsa Fodor Mónika és Dobsa Tamás alkotják, mindketten a népművészet ifjú mesterei és Fülöp Ferenc-díjas táncosok. Mónika magyar–történelem szakon végzett a pozsonyi Comenius Egyetem Bölcsészkarán, egyetemi évei alatt a Szőttesben táncolt, ezt követően pedig az Ifjú Szivek profi táncosa volt. Akárcsak Tamás, aki már a Kuttyomfitty létrejötte előtt néptáncpedagógusként is tevékenykedett. Felléptek már a Nemzeti Színház nagyszínpadán és az idén – ha jól számolom – ötödik alkalommal rendezik meg a Kuttyomfitty Társulat meseudvarát Ekecsen, ami mondhatni, már hagyománnyá vált a faluban.


Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,Január
Sokszög / Szerző: Menyhárt Dodi

Cukorfalatok

Manapság egyre többen figyelnek oda az egészséges életvitelre. A tudatosan választott, a heti életfolyamba beillesztett sport, az átgondolt, kiegyensúlyozott étkezés, a cukormentes vagy éppen vegán étrend egyre nagyobb teret nyer a Felvidéken is. Beszélgetésünkben arra keressük a választ, hogy Dunaszerdahelyen és környékén milyen trendek és szokások jellemzik az édességek fogyasztását. A sütik, a torták, az édes nyalánkságok szakértőit sikerült egy asztalhoz ültetni és nagyon hálás vagyok, hogy elfogadta a meghívásomat és itt van velünk Bugár Krisztina, a vásárúti Dolce Vita cukrászda üzletasszonya, Hoboth Veronika, a Veronika’s Free Cakes vezetője és nem utolsósorban a MonRaw háziasszonya, Ollé Lunák Mónika. Hölgyeim, nagyon köszönöm, hogy elfogadtátok a meghívást és rögtön azt kérdezném, ki hol kezdte?


Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,Január

Bia bekérdez / Szerző: Bokros Bia

Népszerű egyetemi szakok

Pontosan egy évvel ezelőtt jelent meg a VizsgaidőSUCK c. ankét, amit most is csak ajánlani tudok, hiszen megint eljött az egyetemisták sötét időszaka. Nem sokkal később megjelent a témában még egy adag olvasnivaló, amely a vizsgaidőszak jótékony hatásairól szólt. A vizsgák tengerében vergődő egyetemisták erre a témára sokféleképpen tudnának most reagálni. A többség elmondaná, hogy ez akkora szívás, amit csak az érthet meg, aki benne van, a másképpen vélekedők pedig annyit mondanának, „nem is volt olyan vészes”, ők azért mondják ezt, mert már túl vannak rajta, idővel pedig az emlékek szépülnek. Ezúttal nem faggatok vizsgaidőszakban küszködő egyetemistát az általuk választott szakról, de nyugi, a pályaválasztás előtt álló diákok sem maradnak olvasnivaló nélkül. Hoztam egy gyors összegzést néhány érdekes szakról, amiről már tavaly is olvashattatok.


Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,Január

Költőtoll / Sipos Janka, Kovács Andrea (Këri)

Haikutrilógia

A haiku műfaja a 17. századi Japánban született meg, és rímtelen, mindössze három soros verseket foglalt magába, 5-7-5 szótagszámmal. Eredetileg a természetet leíró, ezáltal érzelmeket kifejtő költeményekről volt szó, a későbbiekben azonban tematikailag kibővült a kör, s mára minden haikunak számít, ami a szigorú struktúra keretein belül marad. Mindkettőnk számára ez volt az első kísérlet, hogy haikut írjunk, sőt, úgy döntöttünk, hogy írunk mindjárt hármat, kvázi trilógiába rendezve. Döntsétek el Ti, mennyire volt sikeres ez a kísérlet!


Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,JanuárKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Visky András – Kitelepítés

Ha van olyan könyv, amelyet a tavalyi év magyar regényeként aposztrofálhatunk, az minden bizonnyal Visky András Kitelepítése. Ez zsebelte be a Nők Lapja Irodalmi díjat, megnyerte a Margó-díjat, de a Könyves blog is a legjobbnak választotta. (…) De miről is szólhat az a könyv, amely szakmabelieket, és olvasókat egyaránt így elvarázsolt? (sj)


Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,Január

Joanna Quinn – A bálnacsont színház

Joanna Quinn debütáló regénye – egyszóval – érdekes. Epikus struktúrája és a műfajok ötletes keveredése egy elsöprő olvasmány, amelyet az írónő tökéletesen fokoz gyönyörű, igényes, csiszolt és szokatlan prózájával. (vo)


Hangfal / Szilvási Tibor

Jorja Smith – Falling or Flying

Sufjan Stevens – Javelin

Bad Bunny – Nadie Sabe Lo Que Va a Pasar Mañana

Troye Sivan – Something to Give Each Other

Sampha – Lahai

The Streets – The Darker the Shadow the Brighter the Light


Cinemax / Szilvási Tibor

Argylle – A szuperkém

Vetítik február 8-tól.

Madame Web

Vetítik február 15-től.

Dűne 2

Vetítik február 29-től.


Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,Január
NFG / Szerző: Kovács Ákos

NFG klub – A te világod

Mi, NFG-sek gyakran találkozunk klubba nem járó ismerősöktől azzal a véleménnyel, hogy „jó, hogy van a klub, de nem az én világom!” Valószínűleg úgy képzelik el az egészet, hogy itt hallgathatatlan zenék szólnak, nézhetetlen filmeket nézünk, túlságosan is alternatív, esetleg számára érdektelen beszélgetések és előadások zajlanak, éppen ezért fura emberek járnak oda.


Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,Január
Utazás / Szerző és fotók: Mundi Józsi

Dél-Afrika (íz)világa II.

Ha Johannesburgban járok a reptéren, minden esetben meglátogatom az Ocean Basket éttermet, ahol oly hatalmasakat lakmároztunk már korábban is mindenféle tenger gyümölcseiből és halfajtákból készült ételekből, hogy szinte már fáj. Méltányos áron, kiváló minőségben, nagyon friss alapanyagokból készítenek a sushitól kezdve a rántott halig bármit. Egy nagyon jó hír, hogy Dél-Afrika szerte 141 éttermük működik, így az utunk során már nem egyszer betévedtünk, és minden esetben hatalmas elégedettséggel távoztunk! 


Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,Január

Havi kreatív / Kürthy Judit

Izgalmas falfelületek Ádámtól

Nem mindennapi dekorációval foglalkozik Pataky Ádám, aki a hétköznapokban színművészként és tanárként tevékenykedik. Munkái felettébb egyediek és leginkább olyanok keresik őt, akik valami különlegesre, merőben egyedire vágynak.


Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,Január

Süt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Csallóközi szoté kezdő háziasszonyoknak Joli nénitű

A szoté lëhet köszönís is, mer a szomszíd Csabi, tudodaza nagyorú, mindig úgy köszönt a havërjánok: Szoté!?

De amit mink szeretünk Gizivee, az olyaminda pörkűtt, csak bélszinbű kíszűll, és ittenni. Esztmás nemcsinájo, vsaka vsallóközi embër. Igën egíssígës, plánë frissen tükrözís utánn.


Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,Január

Összeesküvők / Sipos Janka

Az 5G-mizéria

Az emberiség a története során mindig is bizalmatlan volt az új találmányokkal szemben. Ez a félelem pedig az elmúlt száz évben már csak azért is kiéleződött, mert a technológiai fejlődés hihetetlenül felgyorsult. Az ilyesfajta aggályok egy része egészségügyi vonatkozású. Már a hetvenes években, a mikrohullámú sütők háztartásokba kerülése kapcsán felmerült például, hogy azok negatív hatással lehetnek az emberek egészségére. De nem volt ez másképp a kilencvenes években, a mobiltelefonok elterjedésekor sem.     


Klikk Out,Előzetes,2024,FEbruár,Január
Hónap nője / Katona Chiara / Fotók: Ajpek János

Ölelések, csókok, Valentin-napi kívánságok

Nemcsak Valentinkor, de minden hónapban törekszünk arra, hogy hölgyeink különlegesnek érezzék magukat társaságunkban. Viszont nem mehetünk el a tény mellett, hogy februárban van egy kimondott ünnep is, ami erről szól. Ennek fényében tért vissza az ez évi első Hónap Nője, és mondhatjuk, igazán szerelmes. Hiszen ki ne szeretne szerelmes lenni?



LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább