NFG klub – A te világod

A cikk megjelent a Klikk Out 2024/01-02. számában.

Mi, NFG-sek gyakran találkozunk klubba nem járó ismerősöktől azzal a véleménnyel, hogy „jó, hogy van a klub, de nem az én világom!” Valószínűleg úgy képzelik el az egészet, hogy itt hallgathatatlan zenék szólnak, nézhetetlen filmeket nézünk, túlságosan is alternatív, esetleg számára érdektelen beszélgetések és előadások zajlanak, éppen ezért fura emberek járnak oda.

Ebből a tévhitből azonnal fel kell, hogy ébresszem az olvasót, mert a klub nem egy olyan hely, ahol ilyen dolgok történnek. Olyan művészeti és kulturális tevékenységek folynak, ami után az ember eggyel több, eggyel okosabb lesz, vagy eggyel vidámabban tér haza.

NFG,NFG klub

Amit a jelenkori politika egyes területei igyekszenek szétkovácsolni, azt mi próbáljuk összehozni, közösséget építeni, annak rendje és módja szerint. 

A közösségépítés számunkra fontos feladat, hiszen ez segít megerősíteni az emberi kapcsolatokat, növeli a támogatást és a kölcsönös megértést a klubba járó emberek között. Ez hozzájárul a pozitív közösségi dinamikához és a szociális támogatás fontosságához. A kulturálódás és a művészetekkel való ismerkedés pedig gazdagít, kinyitja a világot, és hozzájárul a kreativitás, empátia és kulturális sokféleség iránti érzékenység kialakításához. Ezek az élmények hozzájárulnak az egyének fejlődéséhez és az összetartó közösségek kialakításához.

A programok koncepciója arra összpontosul, hogy ne a jól ismert és megszokott zenekarokat és színdarabokat hozzuk el, hanem olyan kevésbé ismert, ámde tehetséges zenészeket és színészeket invitáljunk a klub színpadára, akik friss és egyedülálló élményeket nyújtanak a közönségnek.

NFG,NFG klub

Képzeljétek el a klubot, mint egy varázslatos kultúrhelyet, ahol a tipegő kisgyermekektől a nosztalgiázni vágyó hatvanas-hetvenes korosztályig mindenki megtalálja a számára szórakoztató és inspiráló programokat. A most induló sorozatunk célja az idei klubszezon három legkiemelkedőbb eseményének bemutatása, hogy megihletődj és esetleg kedvet kapj arra, hogy ellátogass hozzánk. Ezért neveztem el a sorozatot úgy, hogy  „A te világod”.

Mert a magadét nálunk biztosan megtalálod!

A Szabó Benedek vezette Galaxisok egy négytagú magyarországi zenekar, akik csilingelős indie zenét játszanak, amely lehunyt szemmel hallgatva a sarokban megbújva is ugyanúgy üt, mint az első sorban ugrálva. Dalszövegeikkel az érző ember azonnal tud azonosulni. A klubban, azt hiszem, az egyik legemlékezetesebb koncert marad mindenki számára az októberi teltházas Galaxisok.

Kéthavi rendszerességgel tartunk a klubban kvízestet, ahol mindenki megmérettetheti az általános tudását. Ebben a visszatekintőben szeretném kiemelni a “Karácsonyi Kvízestet” Dobos Bacuval, ami természetesen az ünnepekhez hangoltan zajlott. Filmek, zenék, babonák és tradíciók szerepeltek a kérdések között. Ezek a kvízestek kiváló alkalmat teremtenek a közösségi kapcsolatok erősítésére és a vidám együttlétre. A játékos kihívások és a közös csapatmunka segítik a résztvevőket jobban megismerni egymást, miközben kellemes és szórakoztató légkört teremtenek. Az ilyen események fontosak lehetnek a közösségi összetartozás és az ünnepi hangulat kialakításában. Hatalmas szórakozás volt ez pár nappal az ünnepek előtt, a klubban keringő forraltbor illata pedig fokozta a hangulatot.

NFG,NFG klub

Szeretném kiemelni a „Végtelen világűr c. egész hónapos fotótárlatot, amely a minket körülölelő világűrt mutatta be a két fotós, Marosi Botond Máté és Tonkó Péter felvételein keresztül. Az asztrofotózás egy izgalmas művészeti és tudományos tevékenység, amely során éjszaka az ég csillagait és más égi objektumokat fotóznak. Kiemelkedő fényérzékenységű kamerák és speciális objektívek segítik a részletek gazdag rögzítését. Az asztrofotósok gyakran alkalmazzák a hosszú expozíciós időket és a sötét égbolt előnyeit a lenyűgöző égi tájak megörökítéséhez.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább