Pontról pontra Évivel | Havi kreatív

A vászonra festett mandalák fénykorukat élik. Hollósi Évi vibrálóan élénk munkái mellett nem tudunk elmenni. Alkotásai geometrikusak, többnyire mandalákat készít, de akadnak köztük személyesebb vagy a magyarságot éltető munkák is. Nem ecsetet, hanem pontozó tollat használ, aminek köszönhetően képei sokkal pontosabbak, letisztultabbak. E havi kreatív rovatunkban Hollósi Éva válaszolt nekünk.

Mióta foglalkozol kézműveskedéssel?

Évek óta. Először dekupázs technikával foglalkoztam, később próbáltam a gravírozást és festettem is.

Hol ismerkedtél meg először a mandalák világával?

A mandala világa három éve ejtett rabul. Egy külföldi kézműves oldalon láttam először a technikát. Valójában nem is festés, hanem pontozás.

Milyen anyagokkal és eszközökkel dolgozol?

Nem ecsettel dolgozom, hanem pontozó tollakkal. Az egész alkotás pontokból áll. A mandalák nemcsak megnyugtatnak, hanem a színterápia hatása miatt az energiamezők is harmóniába hozhatók.

Havi kreatív,Hollósi Évi,Mandala

Feltűnt, hogy többnyire fekete vászonnal dolgozol. Mi ennek az oka?

A sötét szín azért jó, mert többrétegű festés esetén kiemeli a mandala mélységét és magasságát. Sokkal intenzívebben szólítja meg azt, aki rápillant: szinte belemerül a mondanivalóba. A nyers vásznakat mindig kétszer alapozom le a fekete színnel, utána kezdem a mintát.

Mi volt eddig a legkülönlegesebb, vagy legnehezebb megrendelésed?

Minél nagyobb vászonra dolgozom, annál nagyobb a kihívás, hogy szimmetrikus és harmonikus végeredményt érjek el. Mégis ezek a projektek a kedvenceim, mert nagyon látványosak a nagy méretű vásznak. Szeretem az egyedi felkéréseket.

Mi inspirál és milyen a munkafolyamatod?

Ez a művészi technika nem szorít korlátok közé, különlegessége, hogy nincs két egyforma minta. Ami a kezdetektől inspirál, az a megrendelők elégedettsége, mikor átadom a kész vásznat.

Amikor új mandala készítésébe fogok, a saját intuícióim alapján találok rá mindig a megfelelő mintára, s az érzéseim mentén festem meg azokat. Próbálok mindig arra törekedni, hogy személyre szabott legyen a kép. Addig keresem a formát és a színeket, amíg azt nem érzem, hogy meg tudom jeleníteni velük azt, akinek a kép készül. Fontos, hogy a mandala minden egyes festékcseppjével a leendő tulajdonosra koncentráljak. Akkor valósul meg az összhang, s lesz egyedi a végeredmény.

Hol érünk el, ha mi is hasonló dísztárgyakat, mandalákat szeretnénk?

A közösségi oldalakon megtalálható vagyok Hollósi Évi, illetve a Pontról pontra név alatt, ha bárkit megszólítottak a mandaláim. Az összes munkám szívvel, lélekkel és szeretettel készül.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább