Osztatlan siker A Kezdet/vége premierjén | Budapesti Szemle

Fotó: Loupe.hu

Decemberben kezdődtek meg a Kezdet/vége próbafolyamatai, amit csütörtökön mutattak be először a Loupe Színházi Társulás tagjai. „Annyira boldog lennék, ha sokan látnátok és részesei lennétek ennek az utazásnak! Egy olyan cirkuszszínházi előadást szerettünk volna csinálni, amiben bátran merünk beszélni a gyerekvállalás, a párkapcsolati labirintusok és a felelősség témájáról úgy, hogy közben tudunk nevetni magunkon is” – osztotta meg Molnár Áron, színművész, a Loupe Színházi Társulás tagja közösségi oldalán.

A szövegkönyvet Sean O’Casey A kezdet vége című egyfelvonásosa nyomán írta a rendező, Horváth János Antal. Luca és Peti fiatal házaspár, akik az első gyermeküket várják, aki bármelyik pillanatban megérkezhet. „Luca teljes gőzzel készül az új életre, de Peti még két világ között ragadt: az elköteleződés ijesztő, de nem elköteleződni még jobban. Az egyik kiszámítható, unalmas életet hoz magával, ahol este kilenckor már mindenki pizsamában van. A másik ugyan szabadságot jelenthet, de a felszínes kalandok hajszolása közben igazi társ nélkül maradhat az ember. Luca már nem vár tovább Petire, hogy összerakja a babaágyat, a saját kezébe veszi a dolgokat, miközben Peti a legjobb barátjával, Móriccal próbál megoldást találni a dilemmájára, aki nem biztos, hogy a legjobb tanácsadó” – olvashatjuk a műsor programjában.


A kezdet/vége egyfelvonásos összművészeti vígjáték hétköznapi helyzeteken keresztül játékosan, őszintén beszél a felelősségvállalásról, és a döntésről, amit előbb-utóbb mindenkinek meg kell hoznia. Ez a cirkuszi elemekkel tarkított előadás megmutatja, mennyi szerepet kell betölteni egy modern párkapcsolatban és milyen nehéz megtalálni az egyensúlyt.

Az előadás létrehozásában a Cirque du Soleil-ből ismert magyar artista Frányó Viktor és Csuzi Márton, koreográfus is részt vesz, valamint élőzenével kíséri az előadást Wagner-Puskás Péter, zeneszerző, így egy igazi összművészeti, minden elemében szórakoztató élményt kapnak a nézők. „Olyan, mintha a gyerekem lenne ez az előadás. Mondjuk nem 9, hanem 4 hónapunk volt a szülésig. Rengeteg munkánk van benne. Sok sérülés, röhögés, történet és emlék fűződik ehhez a kalandhoz. Nagyon rég szerettem volna, hogy csináljunk egy olyan előadást, amiben kicsit ötvözzük a cirkuszi elemeket, a prózával, zenével és közben megfogalmazzuk a generációnk párkapcsolati nehézségeit, gyerekvállalásról, függetlenségről, bizalomról, barátságról és felelősségről. Egycsodálatos csapat, hihetetlen mértékű munkája van ebben az előadásban” – írta korábban Molnár Áron a felkészülési folyamatról.

További “A kezdet/vége” előadások:
Április 14. Marczibányi tér
Április 23. Marczibányi tér
Május 4. MÜHA – Miskolc
Május 13. Marczibányi tér

Jegyeket ITT találtok.

Játsszák: Molnár Áron, Mohai Tamás, Földes Eszter
Dramaturg: Fehér Boldizsár
Díszlet: Szabó Márton István
Jelmez: Jeli Luca Sára
Artista konzulens: Frányó Viktor
Koreográfus: Csuzi Márton
Zene: Wagner-Puskás Péter
Másodasszisztens: Tóth Gréta
A rendező munkatársa: Tóth Hajni
Rendező: Horváth János Antal

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább