Irány Anyám orra! | Budapesti Szemle

Ha még nincs programod május 27-re, vagy 28-ra, akkor már most foglalj helyet a Pintér Bélába, az Anyám orrára. A 16 plusszos előadást ezen a két napon játsszák májusban, az UP Rendezvényteremben Szent István tér 13-14-es szám alatt.

A 90 perces előadást szünet nélkül adják elő, melynek bemutatója még 2005. október 1-én volt. Sikere azóta is törtlen, olyan nagynevű színészek szerepelnek benne, mint Thuróczy Szabolcs, Fodor Annamária, Enyedi Éva, Nagy Ervin, vagy maga Pintér Béla. „A minap azt vágta a fejemhez valaki, hogy én egy moral insanity vagyok. Ez bizony elég rosszul esett, de aztán rájöttem, hogy igaza van. Csakhogy a moral insanity nem tudja magáról, hogy az, én pedig tudom, tehát én mégsem lehetek az. Akkor hát ki a moral insanity? Te vagy az! Igen te, aki most éppen ezeket a sorokat olvasod! Te, aki a világ érzéketlenségétől szenvedsz. Környezeted áldozata, te! Aki a könnyekig tudod sajnálni magad, holott te vagy a legérzéketlenebb és a leggátlástalanabb ember. Most biztosan azt gondolod, hogy te nem vagy az, de csak akkor nem lennél az, ha azt gondolnád, hogy az vagy! Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!” – olvasható az előadás leírásában.

Budapesti Szemle,színház

A darab bemutatása után szinte azonnal, 2006-ban megkapta a POSZT legjobb előadásának díját, ugyanabban évben a Szegedi Alternatív Színházi Találkozón a legjobb férfi mellékszereplő Quitt László lett, itteve még 2006-ban megkapták a Színikritikusok Díját is a legjobb független előadásért.

A jegyeket ITT találod. Ne késlekedj, ha érdekel a darab, foglalj időben!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább