Le a karácsonyi felesleges kilókkal!

Karácsony közeledtével minden csodás fényekbe borult, díszek tömkelegével találkozunk szembe. Az év legszebb ünnepe ez, amire szinte négy héten keresztül, az egész adventi időszakban készülünk. Hamarosan a frissen sült kalács és sütemények illata lengi majd be az otthonunkat, hiszen nincs is jobb a házi bejglinél, s a nagyi diócskáinál.

Ámde, ez egy elég hálátlan időszak is egyben. A hölgyek már talán sejtik is, hová szeretnék kilyukadni, hiszen mindegyikünk rémálmai a finom falatokkal járó plusz kilók. Azonban jó hírem van, lányok! A felesleges kilók ellen nagyon egyszerűen tudunk tenni. A mi legnagyobb ellenfeleink a kilók, azonban azok még nagyobb ellensége a kellő mennyiségű testmozgás. Szerencsére ma már nem kell a sokak számára unalmas futást választanunk, hiszen izgalmasabbnál izgalmasabb mozgásformák érhetőek el.

Itt van például a még újdonságnak számító kangoo. A kangoo mozgásforma alapvető mozdulata a szökdelés, melyhez egy korcsolyára hasonlító, ellipszis alakú speciális cipőre van szükség. Egy rugó helyezkedik el a közepén, ami igazából a cipőnek a szíve. A talajjal való érintkezéskor az ütközést ez a rugó magába szorítja, s 80 százalékkal le is csökkenti az ütköződést, így kímélve az ízületeket. Ezt eredetileg futócipőnek tervezték olyan sportolók számára, akik térdproblémákkal küzdenek. Rengeteg pozitív hatása van az érrendszerre, a szívműködésre, a vérkeringésre, továbbá súlycsökkentő hatása is van, mindemellett pedig egy nagyon élvezetes sport, mondta el Mészáros Andrea, a dunaszerdahelyi kangoo csapat vezetője.

kangoojumps2Aki szeret táncolni, annak pedig nagyszerű választás lehet a zumba, mely a mozgás mellett felderít, s jó hangulatot varázsol, így kitűnő kikapcsolódási lehetőség is egyben. A zumba a kolumbiai Beto Perez „véletlen” felfedezése. A fitneszedző egyik órájára elfelejtette magával vinni a szükséges zenéit, így egy hirtelen ötlettől felbuzdulva bekapcsolta az éppen nála lévő MP3 lejátszóját, amin hagyományos latin zenék voltak. Ez a fajta edzés annyira megtetszett a jelenlévőknek, hogy igazi őrületté nőtte ki magát a zumba, olvashatjuk a történetet az aktivpihenes.hu-n.

Mostanában hódít a piloxing nevű mozgásforma is. Ez a pilates, a boksz és a tánc ötvözetéből született meg. A piloxingban kiadhatjuk a bennünk lévő feszültséget, s kiváló zsírégető hatása is van. Segít abban, hogy határozottak, magabiztosak legyünk. A piloxing növeli az állóképességet, javítja a mozgékonyságot, jó hatással van a szív- és érrendszerre, nemcsak fizikailag, de mentálisan is edz, alakformáló, s nagyszerű stresszoldó hatása van, tudhatjuk meg a shape.hu oldalról.

Íme, egy kis ízelítő! Aki nem talált kedvére valót, ne csüggedjen, rengeteg mozgásformából lehet még válogatni, biztosan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább