Mi ez? Laptop vagy tablet?

Egyik sem! A Lenovo idén ősszel valami egészen más jellegű újítást hozott a piacra, mint amit eddig megszokhattunk. Nem nagyobb kijelzővel, vagy erősebb hardverrel, de még csak nem is jobb kamerával érkezik, hanem egy újfajta megközelítésbe helyezte a táblagépeket.

A cég, mintha fogott volna egy laptopot, egy ultrabookot, meg egy tabletet, összegyúrta volna őket, és kész is a Lenovo YogaBook.

Még mielőtt elkalandozna a figyelmünk a szűkös jóga nadrágok irányába, szólok, hogy ez a készülék nem ilyen célt szolgál. A YogaBook valójában egy laptop kinézetű táblagép, amelyen nem találunk fizikai gombokat, csatlakozókból is csak a mikro változatokat, és ez a meglepően könnyű készülék főleg a művészeknek, kreatívkodóknak, tervezőknek és unatkozó óvodásoknak való.

Na jó, az utóbbi talán túlzás, de ez a készülék tényleg a kreativitást támogatja, méghozzá olyan módon, hogy a billentyűzet helye valójában egy nagy érintőképernyő, amely ha kell, virtuális billentyűzetként, máskor pedig rajzlapként funkciónál. A YogaBookhoz járó tollal az egész felületen írhatunk, rajzolhatunk, tervezhetünk, vagy kreatívkodhatunk a különböző programokban, de egy rajzlap érintőképernyőre való fektetésével, majd az arra való rajzolással azonnal digitalizálhatjuk is az alkotásunkat.

Ez a megoldás forradalmasítja a scannelést, és elképesztően sok felhasználási módja lehet. Gyakorlatilag bármi, amit leírunk, lerajzolunk, vagy megtervezünk, azonnal meglesz digitális változatban is. Bárcsak lett volna ilyen, amikor még iskolába jártam. Biztos előbb odaadták volna a leckét, ha nem kellett volna fényképezgetni és kézzel átírogatni.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább