Amikor Feri bá és a „Kis Kapkó” a mennyből nézik az új arénát…

Reggel hét óra. Hazafele tartok a Metranstól, amikor a körforgalomnál rápillantok Baranyai (Birka) élelmiszerüzletére, és olvasom, hogy: „Reggeli”. Nem rossz ötlet… Az asztalnál találkoztam Kántor Jóskával és a haverjaival. Kezdődik a duma a fociról. Barca, DAC, az új stadion…

Könnyű reggelit majszolunk. Vagy mégsem? Jóska kolbászt, én virslit… Nesze neked, Bukovský doktor úr! Beszélünk a stadionos cikkemről, amelyet a B-közép nem hallott, mivel a reprók némák voltak. Megjegyzem Jóskának, nem akarom, hogy Bíró Tomi még egyszer felolvassa. Minek?

Jóska hozzám szól: Te, jó lenne a klikkoutos cikkben, amely a Trencsén elleni meccsről lesz megemlíteni Feri bát, a szotyist.

Fuh. Elszégyelltem magam, de ezt Jóska nem vette észre. Hogyan felejthettem el őt? Szinte azonnal eszembe jutott a „Kis Kapkó“ (Horváth Józsi) is…

Mindkettőt ámokfutó módon lemészárolták „a gyilkosok”. Feri bát állítólag b***ott 200 euró miatt. Kis Kapkót sem a milliók miatt szúrták le, vagy biznisz miatt. Teljesen érthetetlenül vesztette életét két olyan személy, akikbe a foci, a DAC úgy beivódott, mint a politikusokba a korrupció.

Kis Kapkó – nekem mindig úgy köszöntött (megszólítás nélkül), hogy: mindenki itt van, mindenki tapsol! Bárhol és bármikor, simán, ilyen egyszerűen, a két kezével a feje felett tapsolva…

Feri bá… Bárhova mentem meccsre, Feri bá mindenhol árulta a szotyit.

Klasszikus jelenet. Én állok a nagyabonyi kapuban, és Feri bá körbejárva a pályát, megáll a kapumnál, és kérdez, amikor a játék az ellenfél térfelénél zajlik.

– Mi újság Tibikém? – kérdez Feri bá.

– Harcolunk Feri, Önnél mizujs? – kérdezek vissza.

– Látod Tibikém, még mindig szotyizok … – jegyzi meg nevetve.

– Akkor találkozunk a DAC-meccsen! Viszlát, Ferikém! – szól az utolsó mondatom.

– Persze, ott leszek, mint mindig… – hangzik el Feri bá búcsúmondata.

Feri bá már rég nincs ott. És a Kis Kapkó se.

Két érthetetlen gyilkosság után. Két jó ember.

A szotyis, és ahogy a Mikic nevezetű DAC-szurkoló nevezte őt, Kis Kapkó, a Retro-Ultrás…

Köszönöm, Jóska, hogy megemlítetted Feri bá nevét.

Én csak megjegyzem azt, amit mindkét feledhetetlen személy a DAC-családunkból is látott, onnan fentről: Feri bá, Kapek, k**va szép stadionunk van és lesz!

Nyugodjatok sárga-kék békében!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább