ANKÉT: Karácsonyi stílek, verziók, szépségek – így készülnek a hangulatra mifelénk!

Következő ankétunk témája a karácsonyi hangulat, mint olyan. Alanyainkat arról faggattuk, mikor van számukra karácsony, mi hozza meg a hangulatot, és mit tesznek ők maguk érte.

dreekoDreeko (Eccsók, stílek, verziók, východi funky)

A legfontosabb, hogy együtt legyen a család és közösen töltsünk minden percet. Elengedhetetlen a kedvenc süteményeim beszerzése, és persze a jó karácsonyi muzsika Sinatra stílekbe’ karácsonyfa-díszítés közben.

Nosztalgiázásképpen mindig bedobom a Tom és Jerrynek azt a részét, mikor jégkorcsolyapályát csinálnak a konyhából a fagyasztó segítségével, és persze elmaradhatatlan a Reszkessetek betörők is.

Egy hógolyócsata is dob a hangulaton a város karácsonyi égőinek fényében.

Jut eszembe, majdnem elfeledkeztem Jack Daniels barátomról mézes verzióba, ami ideális a kandalló melletti koccintgatásokhoz karácsonykor.

A lényeg viszont, hogy szeretet legyen, békesség és akkor stabil a karácsonyi fíling, eccsó, a többi már csak hab a tortán.


karmenKovacsics Karmen (Felvidék Szépe, Miss Universe Hungary)

Számomra a karácsony egy igazán különös ünnep. Gyermekként azért vártam, mert sok ajándékot kaptam, de felnőttként már más szemmel látom. Sokat jelent számomra, hogy olyankor a szeretteinkkel tölthetünk kevés, de annál értékesebb pillanatot.

Esténként a bejgli illatát, a forró teát és az otthon melegét csak az ablakból kitekintve látott havas táj múlhatja felül. Ilyenkor úgy érzem, hogy picit mindenki hisz a csodákban, és talán tényleg léteznek is, mert az, hogy a ritkán látott családtagokkal tölthetem ezt az ünnepet, tényleg csoda.

Még nem tudom, hogy anyukaként vagy nagymamaként hogyan élem majd meg ezt az ünnepet, de biztos vagyok benne, hogy a gyermekeimnek okozott öröm, az ajándékvásárlás, közös tévézés vagy hóemberépítés mindig is pozitív élmenyekkel gazdagít majd bennünket.


labodaLaboda Róbert (költő, slammer, pedagógus)

A karácsonyi hangulatom leginkább a nyugalomtól jön meg, ami tényleg csak a szűk családi körben talál rám. Persze azért kell hozzá egy kis hó, éjféli szentmise, Reszkessetek betörők ( kizárólag az első rész ), meg a jó öreg rénszarvasos pulcsi.

A karácsonyi fílingért otthon én vagyok a felelős, mivel én kóstolom édesanyám főztjét, én díszítem a fát, s én bontok ajándékokat is.

Karácsonyom pedig akkor van, ha mindez maradandó, a kölcsönös tisztelet és belső melegség kitart minimum egy évig.


Előző két ankétunk:

Háromszor három ötlet, mi legyen a fa alatt!

Dunaszerdahelyről üzenik, hogyan tedd szebbé a karácsonyt!


 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább