Varázsolj magadnak tökéletes szemöldököt

A tükör előtt, mert nem tudjuk mit is kezdjünk kusza szemöldökünkkel. Ennek okán Számel Krisztinához, a Nana Kozmetika szakemberéhez fordultunk segítségért, aki elmondta, hogyan is néz ki egy tökéletes szemöldök, s megismertetett minket a microblading technikával is.

Hogyan néz ki egy tökéletes szemöldök?

A szemöldök akkor tökéletes, ha összhatásban van a haj színével, formája pedig illeszkedik az arcformához, s nem túl vastag, nem túl vékony, hanem természetes.

Mit kell figyelembe vennünk szemöldökünk megformázása esetén?

A szemöldökformázásra többféle lehetőségünk van. Talán a legegyszerűbb a közismert szemöldökcsipesz. Nemrég divatba jött a cérnával való szemöldökszedés is, ami Indiából ered. Ez a következőképpen néz ki: Vágjunk le egy darab cérnát, hajtsuk ketté és az egyik szélén kössük meg, ezzel el is készült a szemöldökszedőnk. Egyszerű mozdulatokkal csavarjuk meg és már kezdődhet is a szépülés. Finom mozdulatokkal távolítsuk el a nem kívánt szőrszálakat. Aztán egy tiszta szempillaspirál keféjével fésüljük át a kilógó szálakat és óvatosan vágjuk le őket ollóval.

A gyantával történő szemöldökszedést pedig hagyjuk a kozmetikusra. Ezt a technikát azok a nők és férfiak választják, akik gyors és alapos munkát szeretnének.

Hogyan, mi alapján válasszuk ki szemöldökünk színét?

A szemöldökünk színét legfőképp a hajunk színéhez kell igazítanunk. A szőkéknek és világos hajúaknak világos barna szemöldököt festünk, a sötétebb hajúaknak pedig sötétebb barnát vagy feketét.

Melyik arcformához milyen formájú szemöldök áll jól?

Hatféle arcformát különböztetünk meg:

Ovális: – ez az ideális arcforma. Az arc az orcáknál a legszélesebb, a homlok ehhez képest keskenyebb, de valamivel szélesebb az áll vonalánál. Tehát a homlok és az áll keskeny, az arccsont és az orcák szélesebbek. Mivel az ovális arc arányos, semmit nem kell korrigálnunk, mindenféle szemöldökforma jól áll.

Kerek – az arc ugyanolyan széles, mint amilyen magas, akkor beszélünk kerek arcról. A kerek arc rövid, széles, általában telt orcákkal és kerek állal társul. A cél, hogy az arc hosszabbnak, vékonyabbnak, oválisabbnak tűnjön. Az erősen ívelt, szögletes szemöldök a nyerő, kerülni kell a kerek formát, hogy ne tűnjön még kerekebbnek az arc. Ha valami miatt nem lehet magasan ívelő szemöldököt kialakítani, jó lehet még az enyhén ívelt szemöldök is. Lehet közepesen vastag vagy vastag is, a lényeg, hogy lehetőleg magasan legyen a töréspont.

Szögletes – széles arc, határozott homlok és állrész. Az arc ugyanolyan széles a homloknál, az orcáknál és az állkapocsnál, utóbbi pedig határozottan szögletes vonalú. A cél, hogy az állkapocs vonalát lágyítsuk. A szépen ívelt vagy hajlított, viszonylag magasan csúcsosodó szemöldök a legjobb választás. A szemöldök emelkedő része legyen egyenes, de a lefelé tartó fele kerekebb. Vastagságát tekintve a közepesen vastag az ideális, mert a túl vékony szemöldök nem tereli el a figyelmet a széles állkapocsról. Kerülni kell a szögletes formát, a kicsit kerekebb, ívesebb vonalú szemöldök a nyerő.

Hosszúkás – az arc láthatóan hosszú, vékony, a homlok magas, az áll általában keskeny és hegyes, az orr hosszúkás. A cél, hogy az arc rövidebbnek, oválisnak tűnjön. A tökéletes szemöldökforma a lapos forma. Nem ívelt, nem kerekített, egyenes. A lapos szemöldök ugyanis eltereli a figyelmet a hosszúkás arcról és szélesebbé teszi azt. Legyen egyenletes vastagságú.

Szív alakú – a homlok az arc legszélesebb pontja, az áll keskeny és hegyes, az arc meredeken keskenyedik el az állig. Az állkapocs is keskeny, az arc vonala olyan, mint egy élére állított háromszög. A cél, hogy tompítsuk a határozottan, áll felé keskenyedő arc vonalát. Ezt leginkább egy kerekebb, lágyan ívelt szemöldökformával érhetjük el. Az ív lehet magas és alacsony is, attól függően, hogy az arc rövidebb vagy hosszabb. A lényeg, hogy kerek formájú legyen, mert ez segít lágyítani az arcvonalakat. A vastagság kialakításánál az aranyközépút a lényeg, ne legyen se túl vastag, se túl vékony.

Gyémánt alakú – kevésbé ismert, nem túl gyakori, de létező arcforma. Az arc az orcák vonalában a legszélesebb, a homlok rövid és az almácskákhoz képest keskenyebb, az áll úgyszintén keskenyebb. Az egész arcforma szögletesnek hat, de nem annyira négyzet alakú, mint a szögletes forma. A cél itt is a szögletes vonalak lágyítása, az orcák szélességének csökkentése. A szögletes formákat íves, kerek, illetve magasan csúcsosodó szemöldökkel tudjuk tompítani. A legjobb, ha a szemöldök felfelé emelkedő részén is van egy enyhe ív, ami lefelé görbül, ez az úgynevezett S alakú forma. Ezt persze nagyon nehéz kialakítani, ha az ember szemöldöke alapvetően nem ilyen, de ez lenne az ideális.

Milyen lehetőségeink vannak, ha „hiányos”, kevés szemöldökkel rendelkezünk?

Erre vannak rövidtávú, illetve hosszabb távú megoldások is. A rövidtávú lehetőségek közé tartozik a szemöldökceruza, a szemöldökpor, a tartós szemöldökfestés, s a henna. A hosszabb távú lehetőség pedig a szemöldöktetoválás. Ebben az esetben nagyon sok technika közül lehet választani. Jelenleg a legújabb a microblading.

Mit érthetünk microblading alatt?

A microblading, vagy más néven embroidery a szemöldöktetoválás egy forradalmian új technikája. Igaz, ősidők óta alkalmazzák a pengével – mikro tűkkel – készített manuális tetoválást, de napjainkban ez újraértelmezést kapott. Keletről származik ez a kezelési metódus, ami miatt japán, avagy késes eljárásnak is hívják. A végeredmény olyannyira természetes, hogy szabad szemmel is nehezen tudjuk megkülönböztetni a vékony, mikro tűkkel a bőrbe tetovált, vagy „karcolt” szálakat a saját szálainktól. Természetessége abban rejlik, hogy különböző szálrendezési forma áll rendelkezésre, amit a vendég szemöldökének egyedi szálirányához lehet igazítani, kiegészíteni, dúsítani. Ezen kívül a pigmentek rendkívül széles választéka segít, hogy a legtermészetesebb színhatást érjük el. Kézi technikával, manuálisan készül a formázás, így a végeredmény elsődlegesen a tetoválást végző személy kézügyességétől, ízlésétől, profizmusától, rutinjától, egyedi formatervezési technikájától és kivitelezésétől függ. Tartóssága 1-1,5 év.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább