Mit üzen a zene Amerika elnökének?

Az ikonikus popsztárok szerint a világ horrorisztikus köntösbe bújt Donald Trump győzelmének napjától. Rengeteg híres zenész nyilvánított véleményt.

Fotó: Pixabay

A Gorillaz hat év után új zenével jött elő. Az együttest zavarja az új republikánus milliárdos, leginkább ennek a helyzetnek a hatására készítették el legújabb számukat, a Hallelujah Money-t. A zene, melyben részt vett az ismert észak-londoni költő és zongoraművész, a Mercury-díjas Benjamin Clementine, feltárja a megválasztott elnök két kedvenc témáját, mely a hatalom és az üzlet, valamint a kevésbé előnyös koncepcióját az emberiségről.


Madonna azzal fejezte ki „tiszteletét” az új elnök iránt, hogy a 11 éves fia szülinapjára egy Trump formájú piñatát rendelt, amit szétverhettek a gyerekek.

Wyclef korábban baráti kapcsolatban állt az akkor még csak milliárdossal, de mára ez megváltozott, posztjában rasszistának nevezte, és számára nem ember, aki olyan nézeteket vall, mint Trump.

Az R.E.M basszusgitárosa, Mike Mills a Twitteren erősen vulgáris szavakkal illette az elnököt, és megjegyezte: „Ez már a világ vége!”  Még korábban intette az elnököt, ne próbálja semmilyen formában felhasználni a zenéjüket a kampányához.

Cher Hillary Clinton kampányán mondott beszédet, melyben elemezte Trump szlogenjét (Make America Great Again). Trump nem Nagy Amerikát akar újra, hanem jóval inkább Fehér Amerikát!”

Fotó: Pixabay

Bono (U2) szerint az eddigi legjobb ötlet a világon Amerika volt, és az eddigi legrosszabb ötlet pedig Trump. Nem hinném, hogy republikánus, meggyőződésem, hogy egy rossz játékot játszik, mellyel teljes mértékben degradálja az államokat.”

Bruce Springsteen nem kertel, ő csak ennyit fűzött hozzá: „A köztársaság ostrom alatt van! Ez a demokrácia tragédiája!”

Moby is megnyilvánult (nem épp finoman) egy facebookos poszttal: Ez a kiváltságos kakidarab meg akarja büntetni a nőket az abortusz miatt.. Nem vagyok nő, de teljes mértékben át tudom élni, min megy keresztül egy nő, aki nem tarthatja meg gyerekét. Trump megnyilvánulásai gonoszak és pszichotikusak!”

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább