Dokumentumfilm készül a legfurább hangú és legtitokzatosabb arcú popdíváról!

A jamaicai születésű Grace Jones néha vad, néha erősen erotikus megjelenése hatalmas port kavart a popzene világában a hetvenes évek második felében. Idén dokumentumfilm készül élete munkájáról.

Ki ő, és mekkora szerepe van a popzenében, illetve a Hollywoodi filmekben?

Grace Jones a hetvenes években szupermodellként tett szert hatalmas hírnévre, mikor úgy döntött, megpróbálja bájait a popzenében kamatoztatni. Az első kislemeze, az I Need A Man rögtön megjelenésekor nagyot tudott robbanni, hiszen azokban az években kezdett kibontakozni a diszkózene divatja, és a közönség lelkesen fogadta az új stílus új sztárjait.

Ebben az időben Donna Summer és Amanda Lear legnagyobb riválisaként is emlegették. Grace erotikával párosuló egzotikus külseje, és jellegzetes, bár szűk terjedelmű énekhangja révén alkalmas volt arra, hogy „diszkókirálynő” legyen.

1981-ben került a lemezboltokba talán legkiforrottabb albuma, a Nightclubbing, amelyről még a kritikusai is elismerően nyilatkoztak.

A hetvenes években megpróbálkozott a filmvászonnal is, de színészi karrierje 1984-ben, a Conan, a pusztító című filmmel indult be igazán. Ebben egy igazi amazont játszott Arnold Schwarzenegger oldalán. Később láthattuk Eddie Murphy-filmekben, is és egy Roger Moore-féle James Bond-filmben is.

Milyen dokumentumfilm készült róla?

Azután, hogy 2015-ben megjelent a művésznő I’ll Never Write My Memoirs című életrajza, majd koncertet adott az Afropunk fesztiválon, 2017 sem fog eltelni Jones-momentummentesen. Jön a The Musical of My Life, azaz az első hivatalos Grace Jones-dokumentumfilm. 

Grace életrajzi dokumentumfilmje feltehetően az év második felében fog megjelenni Sophie Fiennes rendezésében, melyről a rendezőnő még csak annyit árult el, hogy egy multinarrációs utazás a legendás énekesnő-előadóművész személyes és nyilvános megjelenéseiről.

Fiennes hosszú éveken át működött együtt a jelenleg 68 éves Grace Jones-szal, hogy elkészíthesse a koncertfelvételeket, és a privát életében készült képanyagokat vegyítő filmet.

Grace Jones zenéiből néhány:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább