A műszempillák titka

 

Ki ne szeretne magának elbűvölő, hosszú pillákat, hogy tekintete magáért beszéljen? Ez szinte minden lány álma. Ezen elgondoláson felbuzdulva Számel Krisztinához, a dunaszerdahelyi Nana Kozmetika szakemberéhez fordultunk, hogy bevezessen minket a tökéletes pillák rejtelmeibe.

 

Hogyan varázsolhatunk magunkat hosszú pillákat?

Akinek ritka, rövid, világos a szempillája, spirállal, vagy tartós szempillafestékkel tudja kiemelni azokat. Az utóbbi azért közkedvelt, mert gyors és egészen a tövekig be tudjuk festeni vele őket, nem úgy, mint a spirállal. Tartóssága körülbelül két hét. Aki növeszteni szeretné pilláit, ajánlatos napi kétszer bekennie ricinusolajjal, ez ugyanis elősegíti a növekedését és sűrűsödését egyaránt.

Milyen műszempillák léteznek?

Sokfélét találunk már a piacon. Válogathatunk a természetesség és a tartósság között is.

Soros pilla: feltűnő, műhatású, 1-2 nap a tartóssági ideje.

Tincses pilla: kevésbé műhatású. Pár szál egy tincsbe van ragasztva es így helyezzük fel a szempillasorra. Tartóssága 1-2 hét.

D-s pillák: extra könnyített (0,05 mm vastag), természetes hatású. Tartóssága 4-5 hét töltésig.

1D-s: lényegében csak hosszabbítunk vele, minden saját pillára egy hosszabb műpilla kerül.

2D-s: ez a duplázott szett. Minden saját pillára két darab műpilla kerül.

3D, 4D, 5D, 6D: ahány D, annyi műpilla kerül egy sajátra. Minél több a D, annál sűrűbb pillasort kapunk.

Melyek a legközkedveltebbek?

Manapság az emberek odafigyelnek a természetességre és a D-s pillákat kérik. A legtöbben ezek közül is a 3D-t és a 4D-t választják.

Mire kell odafigyelnünk annak érdekében, hogy megőrizzük egészséges pilláinkat?

Minden vendégnek elmondom, hogy a pillákra vigyázni kell. Míg a soros és a tincses műszempilla gumis ragasztóval van felhelyezve, és könnyen leoldható zsíros, olajos krémmel, addig a D-s pillák extra erős ragasztóval vannak felragasztva. Ez azt jelenti, hogy otthon nem lehet leoldani. Nem szabad dörzsölni, tépkedni, mert akkor kijön vele a saját pilla is.

Felrakás után 1-2 napig kerülni kell a vízben való áztatást, a gőzt és a párát. Ha ezt a pár dolgot betartjuk, akkor sokáig tartós, szép, sűrű, természetes hatású pilláink lesznek.

Károsítjuk saját szempillánkat a műszempilla felrakásával?

Amennyiben mindent betartunk, amit a kozmetikus mond, nem lesz probléma! Két esetben károsítja a műpilla a sajátunkat: ha nem megfelelő hosszúságú és vastagságú, illetve, ha tépkedjük azt, hiszen ahogyan már említettem, akkor tépjük a sajátunkat is.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább