Ez mind a héten történt!

 

Újra itt a hétvége, nincs munka, se korán kelés, s amíg kiheverjük a tegnap esti bulit, olvassunk március utolsó hetének zenei történéseiről!

 

 


 

Kendrick Lamar erős klippel jött elő!

 

A YouTube fénykorában, amikor egy menő rapper kirak egy videót, az arra éhes publikum képes 24 (!) óra alatt tizenegymillió megtekintést generálni. Huh. Ilyen Kendrick Lamar, akit már Tupac és Biggie szintjén emlegetnek szerte a világon, és ez annak a jele, hogy a fickó valamit nagyon jól csinál! A videó erős üzenete magáért beszél.

 

 


 

Megfilmesítették Sampha – Process c. albumát

 

Tegnap jelent meg egy kisfilm Sampha nagy sikerű debütáló albumáról, Kahlil Joseph rendezésében. Kahlil rendezte Beyoncé Lemonade c. musicaljét, amiért idén Grammy-díjat is kapott.

Az Apple Music segítségével a kisfilmet most megnézheted. Ilyen hangú énekes minden húsz évben egyszer születik!

 

 


 

A Trainspotting írója sorozatot készít az Acid House zene kultúráról!

 

Az acid house korszaka eszméletlenül erős volt az USA-ban és Angliában a nyolcvanas években. A héten járta körbe a világot a hír, hogy Irvine Welsh, a kilencvenes évek legnépszerűbb kultfilmjének számító Trainspotting szerzője új TV sorozattal készül, mely e stílus és a rave korszak felemelkedéséről szól, és az IBIZA87 címet kapja.

 


 

Óriási Stormzy-graffiti virít Dublinban 

 

Vagyis úgy üdvözlik az írek Stormzyt, hogy a grime sztár híres videójából, a ‘Shut Up’ ból kiragadott jelenetet fújták fel a falra a minap. A graffiti művészek imádnák, ha dublini koncertjének napján Stormzy személyesen látogatna el a helyszínre és tekintené meg a rajzot.

 

 


 

Lezajlott a Jóvilágvan lemezbemutató koncertje

 

Fotó: Martin Kápostáš photography

Csütörtök este tartotta a párkányi zenekar harmadik albumjának keresztelőjét és bemutatóját, további infót és interjút hétfői cikkünkben olvashattok!

Addig is itt egy interjú a megjelent albumjukról:

Új albummal jelentkezett a Jóvilágvan (Interjú)

Szép hétvégét!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább