JóvilágVolt Pesten! (Villáminterjú)

 

A párkányi Jóvilágvan zenekar bemutatta harmadik lemezét Budapesten a Barba Negra clubban. Több száz régi és új rajongó gyűlt össze és élvezhette a komoly vizualizációval egybekötött koncertet.

 

Mint ahogy már magazinunkban korábban megírtuk, a párkányi együttes márciusban jelentette meg a harmadik albumát Jóvilágvan címmel, melyet élőben először múlt csütörtök este Budapesten, egy szuper koncertteremben játszottak le. A koncertet egy erős felvidéki slam poetry előzte meg. Csicsó Tomi, György Ádám, Gyenge Veroni, Dékány Niki, Varga Bianka és a budapesti Bokor Krisztián szlem-költeményeit hallhatták a helyszínre érkezők.

Fotók a slam poetry-ről, illetve a koncertről:

 


 

 


 

 


 

És az interjú Bokor Rékával:

 

Szia Réka, lement a harmadik album keresztelő és bemutató koncertje. Hogy élted meg? 

Hatalmas dolog volt ez a zenekarnak. Be kell valljam, igencsak izgultunk, nagy nyomás volt rajtunk. A koncert során folyamatosan oldódtunk fel, hála a fantasztikus közönségnek. A lassú dalok újszerűek voltak a rajongóknak, de jól vették a lapot, és nagyon jól esett a mély figyelem a zenére. Volt egy csapat, aki minden dal után elkezdte énekelni a Rosszul vagyok refrénjét, s így, bár nem volt betervezve, nem tudtuk nem eljátszani.

A közönség velünk énekelt, velünk örült. Fantasztikus erő volt bennük, így mi is a maximumot tudtuk visszaadni nekik!

 

Mennyire elégedett a zenekar többi tagja? Minden terv szerint alakult?

Izgultunk, hogy lesznek-e „elegen”, a Barba Negra ugyanis jó nagy koncerthelyszín, számunkra mindenképpen minőségi ugrás egyedül „megtölteni”.

A koncert előtti napokban viszont úgy gondolkodtunk, nem a számok a fontosak, hanem annak kell örülnünk, mennyien megtisztelnek bennünket azzal, hogy eljönnek. Értük mindenképpen a lehető legjobb tudásunkat kell adnunk.

Szerencsére a nézőszám felülmúlta a várakozásokat, rengeteg ismerős, barát eljött, de sok volt az eddig ismeretlen arc is.

A fiúk rettenetesen boldogok voltak, a koncert végeztével madarat lehetett volna velük fogatni. Majdnem el is játszottuk a Fecskét! 🙂

 

 

A fotókon a dunaszerdahelyi Lunák Peti tartja a lemezt, amit kereszteltek, hogy került ő a képbe? 

Lunák Peti a második lemezünk NFG-s bemutatóján véletlenül tévedt a koncertünkre, azóta viszont nagy rajongó, sőt, barát lett. Többször fájlalta, hogy nem tud már venni Hanne lemezt, mert elfogyott, s mondta, szóljunk, ha újra kiadjuk, ő támogatja. Mikor az elmúlt hónapokban felkerestük, állta a szavát, sőt, ő lett a legbőkezűbb szponzorunk, a többi szponzori felajánlással együtt így zöld utat kapott a lemez és az újrakiadások is. Nagyon hálásak vagyunk neki, meg hát óriási partyarc, így nem volt kérdés, hogy őt kérjük fel, legyen a 3. lemez keresztapja. Persze nem sok választási lehetőséget hagytunk neki, hiszen a koncert közben hívtuk fel a színpadra pezsgővel keresztelni.

 

 


 

 


 

 

Miért Budapesten tartottátok a bemutató koncertet? A fotókon látok pár ismerős arcot, de gondolom, a többség először hallott titeket.

Párkányban nincs megfelelő koncerthelyszín. Budapesten ritkán muzsikálunk, s ez kitűnő apropó volt. A budapesti rajongótábor is már nyomatékosan kérdezgette, mikor lesz koncert, így evidensnek tűnt, s a Barba Negra is rendkívül segítőkészen állt a dologhoz. És igen, új közönséget is meg tudtunk szólítani így.

 

 

Mire készültök a továbbiakban? 

Egyelőre ocsúdozunk, zenekari kerti partyt tervezgetünk, pihenünk, s nyáron kezdünk bele a koncertszezonba: Párkányban, Sárváron, Óváron és Ógyallán is koncertezünk majd.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább