KÉSZÍTS OTTHON: Képkeretből újságtartót!

 

A kishelyiségben való komfortérzethez hozzátartozik az olvasás is, ugye. Felmerült tehát az igény egy szűk, nagyon szűk kis újságtartóra.

 

 

Extrém kicsi a helyiség, így extrém kicsi méretkövetelmények alapján kellett találnunk valamit. Mondanom sem kell, nem sikerült.

Újra adott volt tehát a feladat, készítsünk egyet itthon!

 


 

Mi is kellett ehhez?

– 1 db régi vagy akár új képkeret,

– 2-3 db zsanér

– 1 db kezelt faléc (amilyen hosszú a kereted)

– 2 db facsavar + 2 db hozzá illő tipli

– 2 db nagyobb fémhorog a falba + 2 db hozzá illő tipli

– 2 db zárt fémhorog

– a díszítéshez csipke (vagy tyúkháló, fonal, szalag, ami tetszik)

– némi festék és bútorviasz (vagy lakk)

 


 

Volt itthon egy kezeletlen, „nyers”, hobbiboltban vásárolt keretem. A felfüggesztést egy szobainasból kiszerelt falécből oldottam meg, de bármilyen egyenes léc megtette volna. Két csavar és tipli kellett csak. Amiket festeni kellett, lefestettem előre, majd leviaszoltam.

A keretet csipkével díszítettem, hogy egy egész felületet alkosson, a zsanérokat is felszegeltem rá. Kellett két lyuk a láncnak, ami a keret két felső csücskét a falnál tartja.

 

 

Az általam használt láncnál jobb az, ami sűrűbb, hogy ügyesebben lehessen állítani. (Már megvettem, de valahová eljátszottuk a gyerekkel, ezt még később ki kell cserélnem…) A keret belső részére csavaroztam fel a hobbikampókat, amik zártak, hogy a láncokat tartsák.

Ha Ti is hasonló cipőben jártok, és már tényleg unjátok a földön heverő, fetrengő, hánykolódó újságokat, akkor rajta hát! Essetek neki! Egyszerű és igazán helytakarékos megoldás.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább