Miért nem mindennapi, hogy az M4 Sporton a DAC–Slovan meccset élőben adják?

 

A magyar állami M4 Sport közszolgálati sportcsatorna szombaton, 15.30-kor élőben sugározza a DAC–Slovan Fortuna Ligás rangadóját!

Manapság, amikor a környékünkön is megtekinthető sportcsatornákon rengeteg labdarúgó-bajnokság meccsét követhetjük, a hír hallatán, hogy egy ország közvetíti a szomszédos ország elsőligás mérkőzését, bizony nem kapjuk fel a fejünket.

De az, hogy az M4 Sport leadja a DAC–Slovan meccset, egy príma 52-es házi pálinka hatásával bírt!

Miért? A DAC–Slovan mérkőzés több egy meccsnél. Ez az összecsapás 2008 november elsején (DAC–SLOVAN 0-4) szinte háborúvá változott.

Nem kell hozzá rosszindulat, és senkit sem kell provokátornak nevezni, ha ezt kijelenti, főleg egy olyan embert nem, aki személyesen átélte ezt a borzalmat.

Elég, ha csak egy nevet mondok – Lengyel Krisztián.

Másik dolog, ez a meccs nem csak ezt a militáns jelzőt kapta meg. Amióta a keresztapa belépett a szlovák fociba, azóta ez a meccs megszerezte a ,,komédia” jelzőt is. Igen, a játékvezetőkre gondolok. Nem is olyan rég volt egy érdekes játékvezetői malackodási showműsor ezen a meccsen.

És akkor most jön képbe az M4… Tudom, azért nem a foci az elsődleges dolog, ami miatt az M4-en ezt a meccset választották,

mert egy másik Slovan mérkőzésen a Fradi-szurkolók kiadós verést kaptak…

(bizony, ez már több mint húsz éve volt, de még most is fáj)

Na, de ez se a teljes sztori. Én speciel nagyon örülök annak, hogy dicsekedhetünk ezzel a stadionnal Magyarország előtt, és megjegyzem, nem éppen a hobbim olyan dolgokkal ékeskedni, ami más alkotása. De most az egyszer igen! És vagyunk néhány ezren!!!

A cikk végére megjegyzem azt, ami számomra a legizgalmasabb.

Képes lesz a keresztapácska a játékvezetőkkel együtt eljátszani több százezer magyar, és szinte minden magyarellenes tettre reagáló magyar média előtt egy újabb komédiát a zöld gyepen?

Ha igen, akkor le a kalappal előtte, de sokszor!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább