Az internet rádiói

 

Vagyis inkább öt rádió, amire érdemes odafigyelni! Ha új zenére vágysz és nem szereted a megszokott, folyton ugyanazt játszó kommersz rádiókat, mutatok néhányat, amelyek a legjobbnak számítanak a hallgatók szerint.

 

 

 

1. worldwide fm

A BBC rádiós Gilles Peterson sok-sok kalózrádiós kezdeményezés után 2016 szeptemberében úgy határozott, indít egy globális rádióműsort az interneten. Pajtása ebben a Boiler Room Thris Tian-ja, együtt látják vendégül a különféle zenészeket a nagyvilágból, amit videón is nézhetünk. Talán ez a legszínesebb rádió mind közül, itt találsz az ízlésednek megfelelően bármit. Nincsenek reklámok, kevés a duma, csak a zene szól! Van hozzá egy egyszerű lejátszó applikáció okostelefonra, egy próbát megér.

 

 


 

 

2. NTS

Az NTS rádió nagy kedvencem és ezért ajánlom. Tartalma nagyon változatos, egyszerre több helyszínről jelentkezik, de a központja London. Ugyanaz a Femi Adeyemi alapította 2011-ben, aki a Boiler Room videócsatorna egyik elindítója. Azért alakult, mert szerfelett sok volt már a kommersz rádió, tele reklámmal és TOP40-es zenével. Ebben a rádióban a lemezjátszót megszólaltató DJ-k válogatott lemezekkel játszanak egyedülálló NTS-pecsétes szettet.

 

 

 


 

 

3. Redlight Radio

A menő piros lámpás rádió székhelye Amszterdam, egyenesen a piros lámpás negyedből szól 2010 óta minden nap. A világ menő elektronikus zenei előadóinak kábé fele zenélt már itt élőben. Kedvenc előadónk Budapestről, Route8 is járt már a piros lámpás stúdióban, DJ-szettjét meghallgathatod itt.  A Redlight Radio Facebook-oldalán egész nap mennek a kamerás közvetítések.

 

 


 

 

4. Intergalactic FM

Megnyitod és szól. A 2008-tól működő rotterdami rádió műsora egy igazi galaktikus űrutazás. Sok előadó, DJ inspirálódik a tartalomból, ez Galactic Jackson kedvenc rádiója..   Mindenkinek ajánlott, aki szereti az igényes elektronikát!

 

 

 


 

5. Berlin Community Radio

Minden zenét magába foglal ez a berlini rádió, ami az elektronikus zene európai fővárosából be- és kiáramlik. Tökéletes zenehallgatási lehetőség pihenéshez, munka mellé vagy utazáshoz!

 

 

Vajon az internetes rádióé a jövő? Meddig lesz még betekerhető efem hullám? Ki tudja…?! De az biztos, hogy most hatalmas reneszánszát éli a webcast, online stream, video stream és az egyéb hasonló nevekre hallgató netes közvetítés.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább