DRAG-, DRIFT- és TUNING-majális a ringen!

 

Már lassan megszokottá válik, hogy a május eljövetelével megrendezésre kerül a szezon első nagyszabású rendezvénye a dióspatonyi Slovakia Ringen, ahol idén a munka ünnepén ismét összejön a benzingőzt imádó nagyközönség.

 

Május első napja ismét az adrenalin és az extrém lóerő-koncentráció jegyében fog zajlani, hisz a Szlovák Gyorsulási Szövetség aznap rendezi meg az idei nemzeti gyorsulási bajnokság első fordulóját, és az első összecsapásra készülnek a magyar Drifting.hu bajnokságának gumigyilkos résztvevői is.

A ring depója mindemellett megtelik rengeteg értékes régi és új autócsodával, továbbá a megszokott Subaru-találkozóra is ekkor merül majd sor.

A páros küzdelmek a pálya célegyenesében zajlanak majd. A sorozat promotőre idén is három alapkategóriában írta ki a bajnokságot: Autó STREET, Autó PROFI és Motor, melyek természetesen meghajtás és hengerűrtartalom szerint további osztályokba sorolódnak.

 

 

A május elsejei drag-, drift- és tuning-őrület ismét komoly autós és motoros felhozatalt, valamint rengeteg betétprogramot ígér. Összemérik ereiket az egyenesfutásra épített drag szörnyetegek, a kihegyezett utcai autók és a tuningolt két kerekű gépek is.

Tavaly a Power Festre 5 országból érkeztek a gyorsulás szerelmesei, páratlan vizuális és akusztikai élményt nyújtva a lelátókról szemlélődő nagyérdeműnek. Idén sem lesz ez másképp.

Az egyenesen száguldó gépek mellett a „kilinccsel előre” típusú autózás szerelmesei is egész napon át élvezhetik a gumifüstöt és az izgalmas drift futamokat. A Drifting.hu nemzetközi bajnokság első idei fordulóján rengeteg, Európa élvonalába tartozó profi versenyző harcol majd a páros döntőkbe jutásért, hogy a nap végén kiderüljön, ki Közép-Kelet-Európa legügyesebb driftere.

 

 

A Power Festeket évek óta jellemző lóerő-koncentrációt hatványozni fogja a versenypálya depójában megrendezendő tuningtalálkozó és show & shine program is.

A téli szünet során átépített hazai és külföldi autócsodák több kategóriában kiosztott serlegekért fognak megküzdeni, illetve hölgyek társaságában tündökölni a bemutató során, amikor minden tulajdonosnak lehetősége nyílik elmesélni sok érdekes háttérinformációt a négykerekű szerelméről.

Persze a Car Fans Cup sorozat már messzemenően nemcsak az utólagosan kicsinosított verdákról szól, rengeteg értékes és ritka gyári autóra lehet számítani, köztük újabb és régebbi modellekre.

Szóval aki imádja a benzingőzt, illetve a fekete, dízel erőgépekből gomolygó füstöt, a tipikus Subaru-boxkoncertet, vagy aki élőben szeretné látni a nagy sebességgel, koordinált csúszásban zajló drift futamokat, esetleg szemügyre venni több száz egyedi négykerekű csodát, az látogasson ki május 1-jén a Slovakia Ringre.

 


 

További infó:

www.zrychlenie.sk

 


 

A cikk megjelent a Klikk Out 2017/4. számában.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább