Figyelem: közösségiélmény-cunami közeleg!

 

Tanzániai muzsika, észt népzenészek, hagyományőrző magyar néptáncosok Argentínából, flamenco zenészek Andalúziából, kelet-európai kísérleti zene és 111 magyar előadó. Több mint 50 koncert és zenei workshop, közösségiélmény-cunami a füleknek – ezeket hallhatjuk a 27. Tartóshullám Mediawave Együttléten április 27. és május 1. között Komáromban a Monostori Erődben.

 

 


 

A Mediawave Idén 27. alkalommal kerül megrendezésre, hatodik alkalommal a komáromi Monostori Erődben.


 

Az idei teljes programról, a filmekről, zenekarokról, szokásokról, az új és régi dolgokról beszél a Mediawave két sajtósa a csallóközi Tollas Rádió 68. adásában.

 


 

 

“Kiváló, minőségi fesztivál, nagyszerű szervezőkkel a háttérben. Állják a sarat a legnehezebb időkben is, kitartanak szellemiségük, művészeti értékeik mellett, és terjesztik a megálmodott céljaikat”

Ezekkel a szavakkal minősítette az EFFE, az Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért program nemzetközi zsűrije a Tartóshullám Mediawave Együttlétet. Az elismerésnek köszönhetően a Mediawave felkerül a legjobb európai fesztiválok listájára, ahol könnyen elérhető lesz az európai közönség számára.

 

Ez itt a Tartóshullám Mediawave Együttlét 2017-es zenei kínálata:


 

A tanzániai Vitali Maembe egész Afrikában ismert, szókimondó szövegeiben és verseiben az afrikai politikai, társadalmi problémákkal foglalkozik. A „Védőoltás a korrupció ellen” című tanzániai turnéja során felszólalt a korrupt politikai berendezkedés ellen. A Mediawave-re Songoro Fatime meghívására érkezik, Fatime évek óta rendszeres fellépő a Monostori Erődben, és idén is zenei workshoppal jön. Maembe koncertje április 29-én, szombaton, a Song-óra workshop zárókoncertje pedig május 1-én, hétfőn lesz.

 

 


 

Torupilli Juss, azaz Dudás Juss fontos szerepet játszott a 20. századi észt népzenében. A róla elnevezett Torupilli Jussi Trio tagjai egyedi tánczenéket játszanak a „dudáskirály” és kortársai repertoárjából, fő hangszerük a hegedű és a duda. A triót április 29-én hallhatjuk a fesztivál hangulatos Duna-parti színpadán.

 


 

A flamenco őshazájából, Jerez de la Frontera városából érkező zenészek fellépése igazi csemege lehet a zenekedvelőknek, autentikus utcai zenészek, akik a színpadon is megállják a helyüket.

A Mediawave-en az utóbbi években hagyománnyá vált, hogy az Együttlét zárónapi koncertsorozata egy valódi esküvő köré szerveződik. Idén egy argentin lány és egy magyar vőlegénye tartja lakodalmát a Monostori Erődben. A nyilvános lagzi zenei kíséretét a Pálinka Republic, az Argentínából érkező Regös Néptáncegyüttes, kalotaszegi és mezőségi autentikus népzenészek, valamint a hozzájuk spontán csatlakozó zenészek adják.

 

 


 

Nem maradnak el az Együttlét állandó vendégei sem. Itt lesz Ferenczi Gyuri és a Rackajam, az ef Zámbó Happy Dead Band, a Dresch & Grencsó Duó, a Kátai & Geröly Duó, Pándi Balázs, a Fajkusz banda és még sokan mások.

 

További részleteket a Mediawave honlapján, vagy a fesztivál Facebook-oldalán találsz! A fesztivál dunaszerdahelyi helyszínéről is olvashattok hamarosan infókat és villámriportokat az NFG-ben fellépő zenészekkel, művészekkel.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább