Felvidék Szépei válaszolnak: Hogyan maradj trendi a szeszélyes időjárásban?

 

Tavasz van, de még sincs. Az időjárás olykor szinte egészen nyarat enged érezni, olykor azonban visszahozza az ősz, sőt akár még a tél érzését is. Borús, esős időben a kedvünk sem az igazi, s félve nyúlunk a tavaszi ruhadarabjaink felé, hiszen nem tudhatjuk, mi vár ránk odakint. Sokszor tanácstalanul állunk a ruhásszekrény előtt, s hosszas gondolkodás után sem tudunk dönteni, így felkapjuk az éppen kezünk ügyébe akadó ruhadarabot. Hogyan maradjunk mégis trendik és csinosak a lehangoló, változékony időjárás mellett? Erről kérdeztük az idei Felvidék Szépe döntős lányait, Szvorák Lillát, Rapács Grétát és Szabó Florit.

 

Szvorák Lilla


 

Lilla általában sportos ruhadarabokba bújik. Nem igazán kedveli a szűk nadrágokat, inkább a szaggatott, laza farmereket részesíti előnyben. Ehhez egy egyszerű, kicsit mélyebben dekoltált fehér, fekete vagy piros pólót választ, amihez jöhet a szintén fehér, fekete vagy piros edzőcipő. Hűvösebb időben ehhez az outfithez kedvenc babarózsaszín bőrkabátját akasztja le a fogasról. Ettől a stílustól az eső sem riasztja őt vissza, csupán annyiban változtat öltözékén, hogy az edzőcipőt gumicsizmára cseréli. Napsütésben pedig Lillánál elengedhetetlen a napszemüveg.

Ha elegánsabb öltözéket kíván a helyzet, Lilla stílusához híven marad a klasszikus farmernél, amelyhez egy hasvillantós felsőt, blézert és magas sarkú cipőt húz. Ruhadarabjai között sok a fekete szín. „Ez a kedvencem, bármennyire is szeretnék tőle megszabadulni, kicsit fiatalosabb, színesebb ruhákat hordani, ez már a stílusommá vált. Ha vásárolni megyek, biztos, hogy fekete felsővel, vagy farmerrel térek haza” – mondta a fiatal szépség. Olykor feldobja öltözékét egy kis kiegészítővel: nyaklánccal, fülbevalóval, de a hétköznapokban ezeket otthon hagyja, mivel elárulta, könnyen elveszíti ékszereit. Így inkább azok nélkül indul útnak egy-egy átlagos napon. 🙂

 

Rapács Gréta


 

„A Felvidék Szépe 2017 szépségverseny egyik döntős lányaként különböző programokon kell részt vennem és képviselnem a szépségversenyt, ezért mindig nagy hangsúlyt fektetek az öltözékemre, hiszen egy királynőjelöltnek tudnia kell, hogy melyik az a ruhadarab, amit az adott alkalomhoz illően viselhet” –vélekedik Gréta.

Az általános öltözködési stílusa a hétköznapokon leginkább sportosan elegáns. Szívesen variál elegánsabb blúzokat, ingeket, egy laza és kényelmes farmernadrággal. A kiegészítőkre ilyen esetben kisebb hangsúlyt fektet. Arany és fehér kombinációjú órát visel, amely szinte már elengedhetetlen kiegészítője a mindennapjainak. Gréta úgy véli, a szeszélyes időjárás mellett egy könnyű anyagú inggel sosem lehet mellényúlni, ugyanis a hűvösebb napokon meleget biztosít, de a váratlanul érkező meleghez és az igazi tavaszi időjáráshoz is megfelelő ruhadarab.

Ha a szépségversenyből kifolyólag kell megjelennie egy eseményen, többnyire egy „egyszerűen nagyszerű” ruhát választ, amely elegáns, de mégis különleges tervezésű. Nagyon szereti a nyitott hátú elegáns darabokat. „Döntős lányként azért esik a választásom erre a típusú ruhára, mivel egy királynőjelölt esetében a fő szempont mindig az alázatosság, azonban bátornak is kell lenni. Egy ilyen szabású ruha véleményem szerint tökéletesen kifejezi ezeket a tulajdonságokat.”

Gréta idén egy új stílust is belecsempészett a ruhatárába, mely szintén a sportosan elegáns jegyeit viseli magán, azonban ebben az esetben nagyobb hangsúlyt kap az elegancia. A ruhadarab, amely ezt a stílust képviseli – és nemrég sikerült is beszereznie –, egy fekete, magasított derekú nadrág, mely valamilyen mértékben lazaságot is sugall. Tapasztalatai alapján ez a ruhadarab tökéletesen megfelel a változékony időjárásnak. Magas sarkú cipővel kombinálva elegáns megjelenést biztosít, de előfordul, hogy Gréta  egy nyári slip on papuccsal egészíti ki a szettet, elkerülve ezzel a feltűnőséget.

 

Szabó Flori


 

„Sokan azt gondolják, hogy ősszel és télen csak sötét színű ruhákat szabad viselni, tavasszal és nyáron pedig csak világos, színes darabokat. Azonban nincs semmiféle szabály vagy divat, ami ezt igazolná. Sőt, azt gondolom, hogy az esős tavaszi időben leginkább a vidám, színes ruhák tudják feldobni a hangulatunkat.”

Flori nem kedveli a sötét árnyalatokat, így mindig valamilyen színes darabbal egészíti ki őket. Az utóbbi napok változékony, gyakran esős időjárása miatt is gyakran előkerül szekrényéből a gumicsizma, mely kiválóan passzol egy egyszerű farmerhez, de akár egy szexi miniszoknyához is. Úgy véli, bátran nyúlhatunk ilyenkor egy, az outfitünkhöz passzoló esernyőhöz is. Ahogy kisüt a nap, Flori szívesen válik meg tavaszi kabátjától, s élvezi a nap melegét. Szívesen húz a lábára tornacipőt, és magas sarkú cipőt is, de ha az időjárás ezt nem engedi, praktikus választásnak tartja a vastagabb talpú lábbeliket. A kedvenc kiegészítője a smink, mely nem csupán mutatós, de egyben öltöztet is!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább