Zenei hírek: Ezeket meséld a haveroknak!

 

Ahogy közeledünk a nyárhoz, úgy jönnek sorra az új albumok, videoklipek, fesztiválos line-upok, új együttesek, hogy színesítsék nekünk kellően az év legszebb évszakait. Külföldön és otthon volt bőven történés, meg is mutatnék párat!

 

 

 

Úton az új MGMT-album!


 

Az amerikai indie-elektronikus, pszichedelikus rockzenét játszó banda a héten jelentette be az új album érkezését!  A 2007-es Oracural Spectacular, a 2010-es Congratulations és a 2013-as MGMT után készül a negyedik, amit okkal várhatunk, hisz ezek a fickók életünk filmzenéjét írják. Az MGMT az új album címét és a megjelenés dátumát nem árulta el, annyit viszont elhintettek, hogy a nyári fesztiválokon már hallhatóak lesznek az új dalok a régiekkel keverve!

“This is our decision to live fast and die young.
We’ve got the vision, now let’s have some fun!”

MGMT – Time To Pretend

 

 

///

 

Visszatért az LCD Soundsystem!


 

 

A 2002-től működő, az elektronikus zene palettáján jelentős helyen szereplő brooklyni zenekar James Murphy-vel az élen két új zenét mutatott be a héten, melyek akár az új album hírmondói is lehetnek. Hat éve volt a banda búcsúkoncertje, de a mai napig a visszatérésről beszéltek.

A Pitchfork szerint az öregedéstől való félelem táplálja és pumpálja Murphy-t, hogy a maximumot hozza ki minden munkájából. A héten egy dupla A-oldalú lemezen kijött a Call The Police és az American Dream c. számuk. A két zene az akusztikus hangszerelés mellett egy erős analóg szintis mámor eleven ritmikával.

 

 

///

 

Új név a 2017-es Balaton Sound és Sziget fesztiválokon!


 

Ahogy minden nap egy újabb kedvencünk neve hangzik el a szeretett fesztiváljaink fellépői között, úgy várjuk még lelkesebben a nyarat. Idén barátunk, techno DJ-nk, partyszervezőnk, a dunaszerdahelyiek nagy kedvence, Tóth Dénes kapott figyelemre méltó meghívást az idei Szigetre és a Balaton Soundra. A Szigeten Dénes olyan nevek mellett lép fel, mint a német Michael Mayer, az amerikai Carl Craig vagy az angol The Advent. A két fellépésre elkísérjük Dénest és tartunk beszámolót!

 

 

///

 

Galactic Jackson 40


 

 

Balla Zolit, aka Galactic Jackson-t ünnepelték tegnap Pesten a barátok és a réverek. A szinti- és hanglemezkirály Ceephax Acid Crew és EOD fellépésével szerette volna megajándékozni a pesti közönséget a negyvenedik születésnapja alkalmából. Zoli terve sikerült is, az érdeklődés óriási volt, a party telt házas lett, de az igazi nagy durranás a barátok által összeállított bakelitlemez volt, melyet az ünnepeltnek készítettek neves magyar előadók, mint Silvio (Route9), Silf, J.Mono, a külföldi Hypnotic, vagy a bulin fellépő EOD – írta az Urban Player.

A Balla Compleanno c. lemezt meghallgathatod ITT.

 

Kellemes hétvégét!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább