Hogyan fess/ne fess bútort! (1. rész)

Egyre nagyobb teret hódít nálunk is a nagymamától örökölt vagy lomizott régi bútorok otthoni felújítása és lefestése. Főképp asszonyaink űzik előszeretettel, ami érthető is, hiszen általában ők azok, akik gondoskodnak a lakás, illetve a ház és a kert nem csak pratikus, hanem szép berendezési tárgyairól is.

Egyszerű összhang

Ők teremtenek az egyszerű térből otthont, a csupasz falakból puha menedéket, ahol végül oltalmat nyújthatnak a hazatérő megfáradt szíveknek.

Baj, ha a régi kopott családi kincs szemet gyöngyörködtet, ha épp a régiségét hangsúlyozzuk ki amellett, hogy egy teljesen abszurd színkopozícióban festjük le? Dehogy baj, sőt!

Modern türkiz

Ajánló

Hogyan fess/ne fess bútort! (2. rész)

A zero waste elv is egyre nagyobb teret nyer, és persze a minimalista életstílus is jócskán köztünk él, miért is feledkeznénk meg akkor a saját otthonunkról. Miért rendeznénk be a lakásunkat lapraszerelt vagy épp a legutolsó trend szerinti drága, ámbár haszontalan bútordarabokkal, ha a nagymama kedvenc komódja és a csodás előszobai tükre ott hever a poros padláson.

A hobbi bútorfestés nem csak egy bútor lefestése, hanem egy gondolkodási mód is.

Nem dobunk ki olyan bútort, ami családi emlékeket őriz, akkor sem, ha a szomszéd azt mondja, hogy ez már csak tűzre való.

Türkiz népies motívummal

Megőrizzük, amíg még meg lehet, ugyanis a felújítással és átfestéssel az élettartamát is jócskán meghosszabítjuk.

Első lépésben szerkezetileg kijavítjuk, ha súlyosan sérült, akkor szakember segítségét hívjuk.

Előkészítjük, szépen fagittel kiigazítjuk az apró repedéseket, majd elsimítjuk a felületeket. Következhet a festés, a legszebb és legszórakoztatóbb rész. Úgy fessük le, ahogyan szeretnénk. Vágjunk bele akkor is, ha elsőre bonyolultnak tűnik.

Türkiz-fehér virágos

Ne sajnáljuk az időt arra, hogy megfelelően körüljárjuk a témát és megismerkedjünk a lehetséges technikákkal.

A végeredmény magáért beszél és az összes családtagod a csodájára jár majd!

 

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább