Hogyan fess/ne fess bútort! (2. rész)

Cikksorozatunk első részében bemutattuk Nektek a hobbi bútorfestést. Most konkrét tanácsokat szedtünk össze, amelyek egy bútorfelújításhoz nagyon jól jöhetnek.

Ajánló:

Hogyan fess/ne fess bútort! (1. rész)

Talán Ti is észrevettétek már a különböző lakberendezési újságokban vagy online design portálokon, hogy

a ma egyik nagy klasszikusa a fehér szín.

Hiába várják sokan epedve az újonnan érkező, friss inspirációkat, a színesebb, üde alkotásokat, kevés az az alkotó, aki meg meri lépni, hogy egy-egy határozottabb stílusjegyekkel rendelkező bútort karakteresen fest le.

A legtöbbeknek még mindig csak ujjreflex egy lájk az újabb fehérre festett és picit visszacsiszolt darabokra.

Készíts otthon:

Lomizott fiókokból fali szerszámtartót!

Tavaszi tükröt!

Színes fali papírsárkányokat!

Nincs is ezzel baj, a fehér is nagyon szép tud lenni! Egyszerű, letisztult és a kiegészítőkkel könnyűszerrel a magunk ízlésére formálhatjuk őket.

Mi is így kezdtük itthon.

Viszonylag olcsó, lapra szerelt, fehér bútorokat vásároltunk, de ezernyi ilyen olyan kiegészítőt tettünk rá, amik szinte láthatatlanná tették az egyszerű fehérséget.

Az idő elteltével viszont folyamatosan kerülnek hozzánk olyan, eredetileg kidobásra szánt vagy tönkrement darabok, amelyek már új külsővel kerülnek fel a lakásba.

Ha biztosra akarsz menni és még nincs elképzelésed otthonod végleges arculatáról, kövesd az alábbi két lépést!

1. Végy egy eleve szépen kidolgozott régi vagy akár új bútort!


Sokunk nem büszkélkedhet tengernyi tartalékkal, így legtöbbször maradnak a lomizott, ajándékba kapott vagy a neten olcsó pénzért levadászott darabok. Érdemes persze körbepásztázni a rokonaid pincéit és padlásait, mert lehetetlenség, hogy ne találnál valami érdekeset.

2. Fesd fehérre!


Ma már több festékcsalád is létezik, ami minimális előkészületekkel a maximális elégedettség fellegei közé repíti a büszke alkotó tulajdonost. A legegyszerűbb megoldásként a krétafestéket ajánlom, főleg akkor, ha egy kis befektetéssel ugyan, de biztosra akarunk menni.

Készíts otthon:

Képkeretből újságtartót!

Egyszerű lécből stílusos fali polcot!

Antikolt előszobai fogast!

Ha a lehetséges festékeknél tartunk, meg kell jegyeznem, hogy az anyagok és eszközök alapszintű ismerete elengedhetetlen egy bútorfelújításnál. 

Minimális asztalosi segédlettel pedig a saját határainkat is átléphetjük, ezért maradjunk mindig nyitottak!

Sorozatunk következő részében konkrét lépéseket mutatunk majd be, és mélyebben is beavatunk a bútorfelújítás és bútorfestés izgalmas fázisaiba.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább