Ez az őssejt-fegyver radikálisan gyógyíthatja az égési sérüléseket

Talán elérkezett a sci-fi filmekből már ismerős gyógyító eszközök hajnala. Ezúttal az égési sérüléseket tudják kezelni egy jövőbe illő eszközzel. A RenovaCare többféle sejtet vesz mintául – beleértve őssejteket is – a páciens egészséges bőrfelületéről. Ezek a sejtek aztán egy vízbázisú keverékbe kerülnek, amit betöltenek a cég „BőrPuskájába”, és a sérült felületre permeteznek vele.

Ez a permetezési eljárás lehetővé teszi az orvosok számára, hogy egyszerre nagy felületet fedjenek be az egészséges sejtekkel teli gyógyító szerrel, s ez által egyszerre, heg és vágás nélkül növesszék vissza a bőrt az égett felületre. A procedúra nagyjából 90 percet vesz igénybe, és a visszanőtt bőr ugyanúgy érez és működik, ahogy az eredeti, aminek átvette a helyét. Más eljárásokkal ellentétben ehhez nem kell máshonnan bőrt levágni a páciensről, és azzal pótolni a hiányosságot az égett felületen. A mintavétel felületének százszorosát tudják visszanöveszteni, tehát egy 10 centis égési sérülést kezelni tudnak mindössze egy milliméternyi mintával – ami aztán szintén begyógyul.

Videó: (Figyelem! A videóban valódi példával mutatják be a gyógyulás előtti és utáni állapotot.)

Maga a kezelés egyáltalán nem fájdalmas és a természetesnél sokszor gyorsabban gyógyulnak a sebesülések. Ebből a „BőrPuskából„ egyelőre sajnos nem sok van, és még tesztelik, de az elért eredmények rendkívül biztatóak, és jövőre már az összes nagyobb kórház rendelkezhet egy ilyennel. (már ha a biztosító engedi)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább