20 éves a multikulti fesztivál!

A Pohoda fesztivál 1997-es megalakulása óta nemcsak Szlovákia legjobbjaként büszkélkedhet, hanem világszintű elismerésre és több tízezer visszatérő látogatóra is szert tett. A huszadik jubileumi évfordulóra készült róla egy csodás dokumentumfilm.

Petra Všelichová rendezésében a napokban megjelent egy rövid visszatekintő dokumentumfilm, 20 rokov Pohody, azaz A Pohoda 20 éve (más értelmezésben a béke és a nyugalom 20 éve) címmel.

Interjúnk az archívból:

Michal Kaščák: Csodálatos, hogy különbözőek vagyunk!

A fesztivál alapítói, Michal Kaščák és Mario Michna a trencséni underground szcéna életben tartói egy olyan zenei együttlétet akartak elindítani, amely kezdetben a helyi alternatív közeget igyekezett kiszolgálni és odavonzzani zeneimádókat más szlovákiai városokból is. Ahogy Michal Kaščák a videóban elmondja:

„Azt szerettük volna elérni, hogy a távoli haverok is eljöjjenek Trencsénben és együtt bulizzuk és zenéljük át a hétvégét!”

A Pohoda egy színpaddal és pár látogatóval indult útjára, és mára egy valóságos zenevárossá nőtte ki magát. A zenei választék mellett nagymenően nyomják a színházi előadásokat, attrakciókat, irodalmi beszélgetéseket, workshopokat, vitákat, könyvtárat és saját zenés magazint. A trencséni csoda húszéves működése, változásai, növekedése jó és rossz pillanatai, minden egy helyen az alábbi videóban:

Kapcsolódó cikk:

Varázslatos és hátborzongató is lesz az idei

Óbégatókkal lesz tele a következő Pohoda

Az idei Pohoda fesztivál július 6-tól június 9. reggeléig tart, az eseményt itt találod.

Zenei kínálata újfent erősnek számít, külföldi és szlovákiai zenészek, különféle zenei zsánerek kapnak teret a fesztivál színpadjain.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább