Hogyan fess/ne fess bútort! (3. rész)

A bútorfelújításról szóló cikksorozatunk első két részéből sokat megtudhattatok már az értékmegőrzésről és a legújabb bútorfestési trendekről, a közkedveltebb megoldásokról.

Ajánljuk:

Hogyan fess/ne fess bútort! (1. rész)

Hogyan fess/ne fess bútort! (2. rész)

Következzék most pár biztató szó, ami arra sarkall majd Benneteket, hogy Ti se hagyjátok elkallódni a régi, kopott családi örökségeiteket, a padláson szomorkodó poros tárgyakat.

Nem kell megijedned attól, ha ütött-kopott, régi vagy – kreatív szemmel is akár – értéktelen bútorokkal és kiegészítőkkel vagy körülvéve!

Nem kell vagyonokat költeni az legutolsó divat szerinti menő bútorokra, amihez alaphangon egy havi keresetedért jutnál hozzá!

Nem kell megijedni attól, ha hirtelen semmi nem jut az eszedbe, és sem kézügyességed, sem bátorságod nincs egyedül belevágni!

Van egy jó hírem: a hobbibútorfestés sem korhatárhoz, sem előképzettséghez, sem anyagi helyzethez nem kötött!

Nem kell, hogy pontosan fess, nincsenek kőbe vésett szabályok. Ott ülsz a kincseken, a Te kincseiden, amiket szerettél, örököltél, amikkel megajándékozott az élet. Első lépésként használd, amid van!

De mégis hogyan?


Íme 4 egyszerű tanács, amelyek segítenek eligazodni a rengetegben!

1. Tájékozódj!

  • Regisztrálj kreatív csoportokban, kommunikálj és kérdezz a fórumokon!
  • Ha valakinek megtetszik a munkája, egy az egyben vedd fel vele a kapcsolatot!
  • Böngéssz a neten! Írd be a keresőbe annak a nevét, amid van, csomó tipp ugrik fel már az első kattintáskor.
2. Rajzolj és tervezz!
  • Elég egy skicc, ami csak magadnak készül. Ez sokkal kézzelfoghatóbbá teszi a későbbi munkád,
  • Játssz a színekkel! Csak egy színesceruza-készlet kell, nem több. Próbálj ki több színkombinációt is! Még olyat is, amire alapvetően nem is gondolnál.
3. Ha kialakult a koncepció, szűkítsd le a pontokat munkamenet fázisaira. Gondold végig és írd le:
  • Milyen anyag/eszköz szükséges az elképzeléseidhez?
  • Hol tudod őket beszerezni?
  • Pontosan milyen munkafázisaid lesznek?
4. Vidd végig!
  • Ha fejben már elkészültél, gyakorlatban már csak azokkal a nehézségekkel kell megbirkóznod, amelyekre korábban nem számíthattál. Bőven akad majd ilyen, hiszen régi bútorokról beszélünk, mindig lesz meglepetés.
  • Ilyenkor se habozz kérdezni! Meg kell keresni a megfelelő fórumot és a megfelelő szakértőt, majd feltenni a pontos kérdést.

Amint elkészültél az első bútoroddal, az a pillanat életed egyik meghatározó élménye lesz. Ezek után már nincs megállás. De így van ez jól! 


A következő, +1 ráadás részben egy régi lemezjátszós szekrényen mutatom be Nektek, hogy mi is a menete egy valódi bútorfestésnek.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább