Az autó, amire vakon is fél millióan fizettek elő

Tesla – ez az egy név elegendő volt ahhoz, hogy az elképesztő mérnöki megvalósításokat egymás után felsorakoztató cég új modelljére, a Model 3-ra több, mint félmillióan fizessenek elő (1000 dollár), amikor azt még senki sem vezette. A cég alapítója, Elon Musk elmondása alapján a Model 3 megvalósítása volt az eredeti cél, az előző modellek (Model S, Model X) ahhoz kellettek, hogy az új autót ki tudják fejleszteni – na meg persze ahhoz, hogy a cég nemzetközi elismerést vívjon ki magának az autópiacon. A tiszta energiára működő járművet a Tesla 2016 márciusában megrendezett estjén mutatták be a közönség nem kis örömére, azonban a gyártási engedélyeket csak nemrég kapták meg.

A Model 3 345 km-t tesz majd meg egyetlen töltéssel, 6 másodperc alatt gyorsul 100-ra, 5 felnőttet kényelmesen tud szállítani, a legmagasabb biztonsági értékeléseket kapta, rendelkezik a Tesla autopilótájával, és ez csak az alapmodell, ami kb 30 ezer euróba kerül majd a szerencsés keveseknek. Az eddigi modellek inkább a luxus kategóriában kaptak helyet, hiszen azok sokkal drágábban voltak, de erősebbek is. A Model S P100D változata például 2.5 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra, a végsebessége pedig 255km/h. A Model 3-at egy sokkal inkább megfizethető családi autónak szánják. Musk a Twitteren megköszönte, hogy ilyen sokan vetették a hitüket egy új autógyártó cégbe, majd hozzátette, hogy ezt nem fogják elfelejteni.

Az autók gyártása már elkezdődött, az első 20 példány kulcsát hamarosan kézhez kapják azok, akik a leggyorsabban foglaltak maguknak helyet a jövő elektromos autóinak tárházában.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább