Dunaszerdahely fagylaltosan, avagy kóstolgattunk, amíg bírtunk…

Fagylalt. Ki ne emlékezne a régi Duna hotel melletti csavart vaníliás fagyira, vagy a somorjai Jusufra, vagy később az ekecsi és a kürti fagyira? De mi a helyzet a fagylalttal ma, konkrétan a városunkban? Kollégámmal, Lelkes Ernővel körbenéztünk Dunaszerdahely fagylaltvilágában.

 

City kávézó-cukrászda, az OMV benzinkút mellett


Városunkban rengetegen imádják a somorjai Jusuf fagylaltját, képesek miatta az autóba ülni (talán a több évtizedes tradíció miatt), és irányt venni a 63-asra, miközben Dunaszerdahelyen már több éve árulják a fagylaltlegendát az OMV kút közelében!!! Bizony, kevesen tudnak arról, hogy Jusuf fagyija Dunaszerdahelyen is jelen van… Favorit – a klasszikus puncsos.

 

König Espresso, Újfalu lakótelep


Aki szereti az unileveres CARTE D´OR fagylaltokat, akkor annak a Königben a helye! A választék különbözik az élelmiszeres CARTE D´OR kínálattól, megemlítem például a sorbet fagyikat. Favorit – az epres sorbet-fagyi.

 

Wagner-cukrászda, Galántai út


Az idén hetvenéves múlttal rendelkező cukrászda nemcsak a fincsi süteményekről híres, hanem a remek fagylaltokról is. Jellemző a Wagner-fagylaltokra, hogy kevesebb cukrot használnak, így a falatozók teljesen átélik az egyes finomság jellegzetes ízvilágát. Favorit – a vaníliás és a hetven százalékos kakaópor tartalmú csokis fagyi.

 

Zserbo cukrászda, Gyurcsó István utca


A közkedvelt cukrászda az olasz fagyira esküszik, tehát a klasszikus gelattóra… Ferrero, Raffaello, Velence álma… Hm… Ki nem szeretné a Ferrero Rocher ízét? Aki kimondottan imádja, annak miután megnézi a DAC-stadiont, szinte kötelező pár lépest tenni és megkóstolni a gelatto remek ízét. Favorit – a Ferrero fagyi.

 

Balkán fagyizó, Vámbéry tér


A balkán tulajdonos több fagyizót működtet (Max, Sever 2…) a városunkban, nem beszélve a kimondottan előnyös városközponti helyszínről, a Vámbéry térről.

 

Duna fagyizó Jadran, Jesenský utca


A kisnevű, klasszikus ízű fagylaltokat kínálók közül ez az állomás melletti remekül helytáll. Kellemes környezet és sokszor praktikus is, hiszen sokan, akik utaznak, itt összeköthetik a kellemeset a szükségessel.

A fagyis resume – bár kihagytunk néhány helyet (tényleg már nem bírtam…), a városunkban nem is rossz a helyzet fagyi téren, sőt, eléggé exkluzív a választék. Egy fagyibolondnak jó hely Dunaszerdahely!!! 🙂

 

Fotók: Lelkes Ernő

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább