Ismerjétek meg NoMinit, azaz Vajlik Noémit

Ha valaki meghallja a horgolás szót, lelki szemei előtt feltűnnek nagyi terítői, függönyei. A valóság azonban egészen más! A horgolás az utóbbi évtizedben reneszánszát éli, egyre több fiatal kezd fonalszelídítésbe.

A cikk megjelent a Klikk Out 2017/9. számában.

Engem öt éve talált meg ez a kézműves technika, mikor is azon gondolkodtam, milyen aprósággal lephetném meg a családot karácsony alkalmából. Vásároltam egy kis könyvecskét, tele horgolt csillagokkal, és már az első után tudtam, nagy szerelem ez!

Az évek során sokfelé kalandozott a fantáziám, horgoltam sapkákat és sálakat, majd táskákat, mostanra viszont lehorgonyoztam a játékok mellett. Ha horgolok egy állatkát, tudnom kell, kinek készül. A picik játékai például 100%-ban természetes, csócsakompatibilis fonalból, antiallergén töltőanyaggal, műanyag alkatrészek nélkül készülnek.

Végtelenül felemelő érzés, amikor a megrendelő is aktívan kiveszi a részét a tervezési munkálatokból. Ilyenkor születnek a legtündéribb alkotások.

Karácsonyi ajándék volt például három testvérnek három kis bárány, akiknek a mancsukba mágnest rejtettem, hogy úgy kapaszkodjanak egymásba.

Volt szerencsém gyermekrajzot megeleveníteni, de horgoltam birodalmi lépegetőt is a szeretett férjnek. Nagyon szeretem a magyar mesefigurákat, így többször esett le a horgolótűmről Süsü, vagy a Kockásfülű nyúl.

Végtelenül felemelő érzés, amikor a megrendelő is aktívan kiveszi a részét a tervezési munkálatokból. Ilyenkor születnek a legtündéribb alkotások.

Lassan a médián keresztül mindenkihez elér a hír, az újszülött és koraszülött csöppségeknek horgolt polipokat adományozhatunk. Barátnőmmel mi is aktivizáltuk magunkat, gyermeknap alkalmából ellátogattunk a komáromi újszülött osztályra.

Pár héttel az adományozás után tartottunk egy ingyenes workshopot, ahol a jelenlévő hölgyek elsajátíthatták a polipok horgolásához szükséges fortélyokat. A polipok azóta is gyűlnek és várják, hogy kis gazdáikhoz kerüljenek.

A textilterápia számos jótékony hatása igazolt, buzdítok hát minden alkotni vágyót, vágjon bele! Ha pedig kézügyessége szab határt képzeletének, legalább a tervezési fázisban alkosson maradandót, és vásároljon kézműves terméket!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább