Őszi hajápolási tippek

Az ősz beköszöntével nem csupán a ruhatárunkat kell átrendeznünk, s nem elegendő odafigyelnünk a bőrünk ápolására. Amennyiben a hideg megérkezésével hajkoronánkat nem szeretnénk azonnal sapka alá rejteni, kellő figyelmet kell fordítanunk hajunk ragyogásának megőrzésére is! Nem kell ettől megijedni, ha egy kis időt szánunk rá, könnyedén gondoskodhatunk róla mi magunk. Jómagam a szakemberek rémálma vagyok, folyamatosan kérdezek, így mindig van pár trükk a tarsolyomban. 🙂 Nézzünk hát néhány nagyon egyszerű praktikát!

  • Az első és egyben legfontosabb lépés, hogy az ősz kezdetén meglátogassuk fodrászunkat. A nyári UV sugárzás ugyanis nagyban károsítja hajunkat, így a roncsolódott hajvégektől meg kell szabadulnunk. Ezáltal egészségesebb hatást érünk el, s hajhagymáink is felfrissülnek, így gyorsabban fog nőni a hajunk.
  • Praktikus, ha a hideg évszakok során kicsit ritkábban mosunk hajat. Első hallásra ez számomra furán hangzott, de a magyarázat érthetővé tette: a faggyú védőréteget képez a fejbőrön. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hetekig tartózkodjunk a hajmosástól, csupán egy-két nappal toljuk ki a két mosás közti időszakot.
Fotók: Pixabay
  • Vásárláskor szánjunk időt a megfelelő hajápoló készítmény kiválasztására. Ha egyedül nem boldogulunk, kérjünk segítséget fodrászunktól, ő biztosan meg tudja mondani, mi az, amire a hajtípusunknak szüksége van.

A zord időben fontos, hogy vitaminokban dús termékeket használjunk, ugyanis nem csupán szervezetünknek és bőrünknek, de hajunknak is szüksége van táplálásra.

 

  • A kozmetikai termékeken túl a tea is jól jöhet!
  • Hajmosást követően mossuk meg/öblítsük le hajunkat gyógynövényes teával. A gyógynövények ugyanis ragyogóvá varázsolják hajunkat. Szinte minden problémára megvan a megfelelő, döntsük el, mire van szükségünk, majd olvassunk utána, mi lehet a számunkra legjobb megoldás.
  • Ősszel az egyik leggyakoribb probléma, amivel küzdünk, a hajhullás. Ezt alapos fejmasszázzsal előzhetjük meg. A masszázs hatására a tápanyagok könnyebben be tudnak jutni a fejbőrbe, s általa egy kis „életet” lehelünk fejbőrünkbe. Egy hosszú nap után kifejezetten kellemes, ha meglepjük magunkat egy meleg fürdővel és egy kis masszázzsal. 🙂

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább