Pénteken (újra) nyit az NFG klub!

November harmadikán, pénteken este hat órától kétnapos ünnepséggel nyílik az átalakított NFG klub, mely Dunaszerdahely egyetlen alternatív kultúrtere. A kultúrház épületében található klubra egy új korszak köszönt.

Az NFG új logóját ábrázoló kockacukor

Visszatekintő:

Az 1997 óta létező, immár 20 éves klub, akkor NFG-1 Filmklub néven indult, majd lassan a filmvetítések mellett szerveztek koncerteket és egyéb zenés esteket, klubesteket. Azóta is megmaradt az NFG név, melynek igazi jelentését még ma sem tudja senki, az alapítótagokon kívül, és talán ettől akkora kuriózum.

Fotó: Zirig Árpád

A klubnak mindig is megvolt a sajátos atmoszférája, oda többnyire a kultúrára éhes, szabad gondolkodású emberek, művészek, zeneőrültek jártak. Hatalmas szimbólum a sárga IFA kabinja, ami a bár része.

A jelen:

Lassan összeállnak a kockák, a lelkes építők az eszközökkel és pénzzel támogatókkal együtt az őszi nyitásra olyan állapotba pofozták a klubot, ahova szívesen járnak majd régi és új arcok, ahol kényelmesen és otthonosan érzi magát mindenki, legyen szó éjjeli buliról, színházról, filmről, előadásról vagy csak egy kora esti teáról.

A megnyitó:

A megnyitó pénteken este hatkor kezdődik, Keszőcze Ferenc fotóinak kiállításával.

Az első koncert kilenckor kezdődik a komáromi születésű Ficture élő performanszával, dobbal, szintikkel:

Az este afterpartija a budapesti szelektor guru, DJ Zöld feladata lesz, aki egy bakelitlemezes, diavetítős, audiovizuális produkcióval készül.

DJ Zöld, forrás: Eifert János

A megnyitó második napján, szombaton este hattól John The Sad három órás koncertet ad, melyet a multiinstrumentalista művész Vesmírny let névre keresztelt.

John The Sad, fotó: Marian Baláži

A koncert után újra a lemezjátszóké és a két érsekújvári fiatalemberé, azaz a Moonbase Patel Disco srácoké a főszerep. A tavalyi, különleges és ritka disco- és funklemezekből összeállított egész estés szettjükkel bizonyították, mennyire érzik a helyi közönséget.

A megynitó hivatalos posztere:

Az eseményt itt találod.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább