Cinemax: Wind River – Gyilkos nyomon

A Wind River a kiváló Sicario és a Hell or High Water c. filmek forgatókönyvírójának, Taylor Sheridannek az első rendezése, és egy wyomingi rezervátumban játszódik, télen, ahol egy fiatal lány gyilkosát keresik.

Az írás megjelent a Klikk Out 2017/11. számában.

A bemutató időzítése miatt elsőre hasonlíthat a Hóemberre, de ez nagyjából ki is merül abban, hogy mindkettő egy dermedt vidéken játszódó thriller, női áldozattal.

Másrészt elviekben mindkét esetben kiváló biztosítékot jelenthetne a film háttere. A Hóembernél viszont édeskevés volt, hogy a mindig kiváló Michael Fassbender kapta a főszerepet, az öntörvényű alkoholista nyomozó, Harry Hole nyomozó karakterét, továbbá a svéd tinivámpírhorrorral (Engedj be!), illetve egy John Le Carré-kémregény, a Suszter, szabó, baka, kém feldolgozásával ismertté vált Tomas Alfredson a rendezést.

Ez is megy a moziban:

Szuperhősdömping, ezúttal Batmanékkel

A Wind Riverről ugyanakkor érdemes tudni, hogy szerepelt a Sundance filmfesztivál idei felhozatalában, majd rendezői díjat nyert az egyik cannes-i szekcióban és közönségdíjas lett Karlovy Vary-ban, ahol az egyik főhős, Jeremy Rennert választották a legjobb színésznek.

Ebből azt érdemes leszűrni, hogy a világ három jelentőségteljes fimszemléjén is elismerték.

Vetítik november 16-tól.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább