Hihetetlennek tűnik de megcsinálták! Lenyűgöző videót készítettek vízcseppekből

Hihetetlen látványos és kreatív reklámfilmet forgattak, ami első ránézésre elég becsapós. Azt hihetnénk ugyanis, hogy a videó egy számítógépes trükk eredménye, de erről szó sincs.

Mozifilmekben és videojátékokban gyakran látunk olyan mesterséges intelligenciákat, amelyek valamilyen hologram formájában jelennek meg. Ezeket eddig csak számítógépes technikákkal lehetett megjeleníteni, azonban most a Gatorade sportitalt gyártó cég azzal bízta meg a reklámfilmeseket, hogy csinálják meg ugyanezt élőben is.

A reklámfilmhez 2500 sportitalt használtak fel, amelyekhez ugyanennyi kapcsolót szereltek, amelyekkel szabályozni tudták, hogy mikor melyikből csöppenjen a víz.

 

A megjelenített mozgássort előre felvették, és digitalizálták a filmekben és játékokban is használt mozgásrögzítő technológiával, így a vízcseppek pontosan meg tudták jeleníteni a folyamatot. A lecsöppenő vízcseppeket a megfelelő pillanatban megvilágították és egy szintén számítógép vezérelte bonyolult kamerával lefényképezték, majd képkockáról képkockára összevágták. Hasonló ahhoz a „trükkhöz”, mint amikor egy helikopter forgó rotorját egy adott frissítési sebességgel videózzuk – mindig akkor készül róla egy képkocka, amikor a rotor ugyanabban a pozícióban van – ezért úgy néz ki, hogy repülés közben a rotor mozdulatlanul áll. A művelet elképesztő mérnöki precizitást követelt, és az eredmény tényleg lenyűgöző lett.

Íme a reklámfilm és láthatjuk azt is, hogyan csinálták:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább