Most akkor beszéljünk a szexről!

Igen! Kezdjünk el végre beszélni a szexről! Kíváncsiak vagytok, ugye?

Hát én is…

Mert éppen ez az. Nem beszéltek, nem beszélünk róla! Kivéve, amikor arcoskodásról, nagyzolásról van szó – ezen felül is büdös, szagos hazugságokról.

 

Mert ezeknek a hangos és közönséges kijelentéseknek mind szaga van. Mind büdös. Már messziről érezni.

A baj talán ott kezdődik, hogy magunkban sem tisztázzuk a dolgokat. Másokkal pedig végképp nem osztjuk meg őket. A valódi problémáinkhoz kapcsolódó valódi kérdéseinket pedig nem tesszük fel senkinek. S ha netán fel is mernénk tenni őket, akkor sem a megfelelő helyen kérdezünk.

A szexualitás intimsége akkor is megmarad, ha nyíltabban érdeklődünk róla. De fontos, hogy vállaljuk a kérdésünket.

 

Teljesen felesleges álarc mögé bújni. A körülöttünk lévők nem hülyék. Még akkor is, ha ez a viselkedés kölcsönös – ők is hazudnak a szexről, így én is hazudhatok –, ezáltal legitimizálva egymás önhittségét, nem helyes ezt tennünk, csak ártunk vele.

Sőt, toljuk és toljuk magunk előtt a beismerés idejét, s amikor végre ott állunk meztelenül az imádott nő/pasi előtt, már nem vetíthetünk tovább.

Felsorakoztatunk pár tippet, hogy mit is tegyünk,

ha valami nem tiszta:

1. Ne hidd, hogy te vagy az egyetlen, akinek kételyei vannak! Bízz magadban!

A szexuális felvilágosítás nem egyszeri. Ha – jobb esetben – egyszer le is ültek velünk a szüleink, nem jelenti azt, hogy már mindent tudunk. Továbbmenve, ha egyszer már szexeltünk egy csajjal/sráccal, ugyancsak nem jelenti azt, hogy már mindent tudunk. Egy közös együttlét az én és a párom belső ügye, ami mindig más és más. Ez tehát egy folyamatosan megújuló színtere az életünknek.


2. Vannak valódi barátaid? Kérdezz tőlük!

Barátokról, igazi barátokról beszélünk – nem haverokról! Akik előtt nem csökken a férfiasságod/nőiességed, ha felhozod ezt a témát. Egy jó baráti beszélgetés felér egy terápiával.

Az sem baj, ha kevés ilyen személy van az életedben, de az tény, hogy ha velük mindenről beszélhetsz, akkor pszichésen is egészségesebb maradsz.


3. Mire is vágytok?

Az egyik legfontosabb, hogy ha bármi kérdésünk, kérésünk felmerül, osszuk meg ezt a párunkkal. Ekkor is nagyon fontos a bizalmi közeg. Sokan színlelnek, de csak addig, amíg valami komolyabb törés, nagyobb változás nem történik, ami beismerésre késztet. A legjobb mégis előbb lépni és előre megbeszélni a problémákat.


3+1. Ne a pornóból meríts!

Sokan hiszik, hogy a netet bújva a 18-as karikás videoportálok majd valamiféle választ adhatnak. De még többen intenek ellene.

Számos tudományos cikk jelent már meg a témában, miszerint épp a szexualitás lényege, az intim, szeretetteljes, szenvedélyes együttlét veszik el általa.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább