Új sürgősségi osztállyal bővül a kórház

A Svet zdravia által működtetett dunaszerdahelyi kórházban három éven belül kialakításra kerül egy új, modern sürgősségi osztály. A kórház ugyanis több mint 3,1 millió eurós vissza nem térítendő pénzügyi támogatáshoz jutott és az európai uniós alapból tervezi átépíteni az intenzív osztály egységeit és a sebészetet. Új gyógyászati felszereléssel és a betegek nagyobb kényelmét szolgáló szobákkal gazdagodik a kórház – derült ki a cégcsoport által küldött sajtóanyagból.

Bock Szilvia, a dunaszerdahelyi kórház igazgatónője elmondta: „A dunaszerdahelyi kórház sokrétű és széleskörű ellátást nyújt egy helyen. A felújítások és az új berendezések beszerzése, melyeket a következő három évben tervezünk, segítenek magasabb szintre emelni az egészségügyi ellátást, növelni a páciensek biztonságát, s egyben kényelmes környezetet biztosítani számukra.”

A sürgősségi felvételi osztály kialakítása

A kórház új sürgősségi felvételi osztály kialakítását tervezi, mely helyettesíti a jelenlegi intézményes elsősegélynyújtást szolgáló rendelők csoportját. Az igazgatónő szerint az egészségügyi ellátás az új felvételi osztályon teljesen új elgondoláson alapul.

„Például a betegeket egészségügyi állapotuk súlyossága és sürgősségi ellátásuk alapján az ügyeletben lévő nővér vagy segélynyújtó öt csoportba osztja. Jelenleg főleg érkezési sorrendben látják el a betegeket. Az új rendszer szerint a legsúlyosabb esetek előnyt élveznek majd” – magyarázta Bock a páciensek modern osztályozási rendszerének bevezetését, az ún. triage-rendszert, mely a kórház tervei között szerepelé.

Az új sürgősségi felvételi osztályt képezi majd egy recepció váróteremmel, hat várakozást kínáló ággyal, rendelői és beavatkozási résszel.

A cikk folytatását elolvashatják a dunaszerdahelyi.sk-n. 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább