Csallóköz tiszta vizet érdemel!

Január 8-án, hétfőn délután 5 órakor lakossági fórumot tartanak a tiszta ivóvízről a csallóköznádasdi kultúrházban.

Előadók: Krascsenits Zoltán független szakértő (őt a vízminta vételtől a benne lévő anyagokig kérdezhetik); Paxián Erik fenntartható mezőgazdasággal és permakultúrával foglalkozik (őt arról faggatják majd, hogy jelenleg milyen módon lehetne csökkenteni a mezőgazdaságban használatos vegyszer mennyiségét); a Nyugat-Szlovákiai Vízművek igazgatója, Ing. Sebő, illetve a közegészségügyi hivatal igazgatónője jelezte a jelenlétét. Azt gondolom, hasznos és konstruktív beszélgetés elé nézünk!

A Csallóköz tiszta vizet érdemel-csoport:

Az elmúlt napokban zajló, ivóvizünk mérgezése kapcsán létrehozott csoport célja, hogy egy helyre tömörítsék a kezdeményezéseket, koordinált lépéseken gondolkodjanak, és helyet adjanak az észérveknek!

 

A csoport létrehozója, Mészáros Krisztina így ír bejegyzésében:

„Párbeszédet szeretnénk illetékesekkel, szakértőkkel és az érdeklődőkkel arról, jelenleg milyen állapotban van a csallóközi ivóvízkészletünk! Gondolkodjunk együtt a védelméről, kapjunk és adjunk ötleteket, magyarázatokat miért került atrazin a vízbe! Vendégeinkkel körbejárjuk a témát, mi is ez a vegyszer, esetleges hatásait ismertessük! Örömmel várjuk az érdeklődőket! A belépés ingyenes!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább