Klikk Out Vikkendhouse: Gusztáv fia

Az újév első Vikkendhouse-mixe tőlünk 200 kilométerről érkezett, melyet egy szerfelett tehetséges DJ barátunk mixelt kedvenceiből exkluzívan nekünk. Egy fiatalember, ki a távolság ellenére jó párszor megfordult nálunk, és ejtett minket bűvöletbe mély, lassú technóhangú szettjeivel.  (Címlapfotó: Chrzi)

Ő a tornaljai Šaliga Erik, DJ nevén Gustawson.

Lássuk, honnan indult DJ karrierje, mik a kedvenc zenéi, és melyek a legnagyobb zenei élményei.

Fotó: Szászi Dani

Eriket a szintén tornaljai származású, (azóta Kassától Pozsonyig minden várost, majd a Balaton Soundot, a Szigetet, a B. My Lake, a Colours Of Ostrava és hasonló kaliberű fesztiválokat meghódító) Tóth Dénes által ismerem. Közösen működtetik a Moody csapatot, mely mára előkelő helyet foglalt el a szlovák klubszcénán. Erikünk szinte állandó fellépője a havi rendszerességgel megjelenő pozsonyi Radosť-os Moody buliknak mint warm-up DJ.

Gustawson feladata házigazda DJ-ként, hogy a közönséget kellően beizzítsa a vendég fellépők előtt.

 

Emberünket nálunk, Dunaszerdahelyen jó párszor hallhattuk már az NFG-ben, a Durvacrew Házban, melegítette a közönséget a Zerdában, de a magazinunk által szervezett Midsummer partyn és a Chill Bár színpadán is pörgetett már forró nyári zenéket.

Számomra a legemlékezetesebb szettje a Gombaszögi Nyári Táborban hangzott el egy csodás napfelkeltés reggelen. Egy olyan levezető mixet hallottunk tőle, amely sokunknak megmarad örökre.

Fotó: Chrzi

A Gustawson név pontos fordításban Gusztáv fiát jelent, így barátai hívják, és így ismertük meg mi is. No de nem teljesen igaz a fordítás, hiszen Gusztáv Erik nagyapja volt.

4-5 éves lehettem, amikor azt szerettem volna, hogy kereszteljenek át Erikről Gusztávra. Szeretett nagypapám, aki nagyon fontos szerepet játszott az életemben, Gusztáv volt. Elszaladt az idő, teltek az évek, jött a puberta, az első diszkók, az első mixek és kellet egy úgynevezett művésznév, mivel az Erik DJ berkekben sem számít túl egyedinek. Nem kellet sokat gondolkodnom azon, hogy milyen nevet válasszak. Így született a Gustawson (Gustaw’s on, GustawSon), amivel tisztelgek nagypapám emléke előtt.

Januári szelektorunk gyermekkora óta rajong a zenéért. Átment sok-sok zenei műfajon, kipróbált megannyi stílust, de az elektronikus az, ami közel került hozzá.

Sok különféle előadó van, akiket szívesen hallgat. Ilyenek a teljesség igénye nélkül: Ludovico Einaudi, Moby, Bedouin, Dubfire és sokan mások. Kedvenc albumjai közé sorolja többek között Anita Ward – Songs of Love, Bill Whiters – Menagerie és Sasha – Involv3r c. mesterműveit. Elmondása szerint élete legemlékezetesebb koncertélménye Dubfire Hybrid live szettje és Richie Hawtin Close c. élő performansza volt.

Amikor megkérdeztem, miért a DJ szakmához adta a Gustawson nevet, a következőt válaszolta:

Introvertált, zárkózottabb típusú ember vagyok. Nehezen nyílok meg és még nehezebben beszélek az érzéseimről. A zene által viszont ki tudom fejezni mindazt, ami bennem van. A zene számomra eszköz, amivel az üzenetemet, az érzéseimet meg tudom osztani az emberekkel. Szeretem, amikor egy buli során látom a mosolygó arcokat és azt, hogy az emberek érzik a zenét, azt a fajta energiát, amit a hangfalakon keresztül közvetítek feléjük.

Fotó: Chrzi

Hallgassátok hát Gustawson mixét, mely mélyről jövő kellemes vasárnapi zene tele pozitív töltésű érzelmekkel, testet és lelket mozgató energiával!

A szerző üzenete az újévi mixhez:

Megtisztelő, hogy én készíthetem 2018 első Vikkendhouse-át. Így szeretnék boldog új évet kívánni minden hallgatónak és olvasónak. Az ebben a mixben megszólaló zenék a kedvenceim közé tartoznak, és ilyen módon osztom meg veletek. Kellemes fülelést és jó feltöltődést a következő héthez!

A mix:

Tracklist:

1. Viken Arman- On The Blue Road

2. Lost Desert & Amari feat. Adoms- Hunter

3. Bedouin, Pattern Drama- Spiral Eyes

4. Armen Miran- Nani Jan

5. Keinemusik (Rampa, Adam Port, &Me)- Muye

6. Matthew Dekay & Lee Burridge- Fur Die Liebe

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább