Klikk Out Vikkendhouse: A melodikus zenevasút

A vikkendhouse mixsorozat kilencedik részéhez érkeztünk, melyet az Alsószeliből származó Ladi Keller, DJ nevén Mow’N’Max kevert aktuális kedvenceiből exkluzívan nekünk. A vasárnapi mixek feladata könnyíteni a nehéz vasárnapokat, feljavítani azt, és bemutatni egy-egy előadót és azok zenei szelekcióját egy félórás összeállításban. (Címlapfotó: Ugróczky István)

Fotó: Ugróczky István

Ladi az a fajta DJ, aki rendkívül mély alázattal és tisztelettel áll a zenepult mögé, olyan különleges szelekcióval, amellyel mindenkit elvarázsol. A Gombaszögi Táborban hallottam először, és azonnal az egyik kedvencem lett. Technikai felszereltsége és zenei tudása pont arra a szintre emelte, ami színvonalassá teszi a Mow’N’Max nevet.

Lemaradtál az eddigiekről?

Vikkendhouse 001 – Balien

Vikkendhouse 002 – DJ Ferque

Vikkendhouse 003 – Wazzovski

Vikkendhouse 004 – Denes Toth

Vikkendhouse 005 – GyStore

Vikkendhouse 006 – Okash

Vikkendhouse 007 – Dave Papp

Vikkendhouse 008 – Epres

A tört ütemek iránti szerelem nála a kilencvenes évek közepétől tart, akkor találkozott először a jungle műfajjal.

Eleinte az Intruders formációval gyártották a zenéket, majd ő önállósulva, SDW néven nyomult tovább. Fellépett Nyitrán, a Stará Pekáreň-ben és Vágsellyén, a Metro klubban.

A tört ütemek világában kering a legszívesebben, ezen belül elsősorban a melodikus, letisztult, határozott ütemekkel kísért drum and bass, ami a legközelebb áll hozzá.

Szettjeibe gyakran épít különlegességeket, bootlegeket, szokatlan zenéket, ezzel egyedivé téve a Mow’N’Max-re jellemző hangzást.

Nagy rajongója olyan stílusoknak, mint a breakbeat, nu jazz, broken beat, instrumental hiphop, dub, downtempo, de gyakran hallgat jazzt és más alternatív stílusokat is.

Ami szép, az szép, legyen az bármilyen stílusban, vagy formában.

Fotó: Ugróczky István

DJ-zni 2006 körül kezdett Londonban, először a kertből szórakoztatta a szomszédokat, később privát bulikon keresztül eljutott pár nagymenő klubba. Megfordult olyan helyeken, mint a Rinky Dink Club Claphamben, az Inspiral Lounge Camden Town-ban, a The Blue Room Covent Garden-ben.

Később a litván Roman Chathammel és a dél-afrikai Micky G-vel Swish UK név alatt  rendeztek kéthetente techno/house/dnb-bulikat a Rinky Dink klubban.

2014-ben elhagyta Angliát, azóta itthon pörgeti a lemezeket. Olyan klubokban folyatta a liquid drumot, mint a vágsellyei Peklo, a komáromi Rév, vagy a dunaszerdahelyi NFG. Járt már fesztiválokon, mint a Green Land Open Air vagy a Gombaszögi Nyári Tábor. Fellépett már Horvátországban is, a novaljai Green Pub-ban és a Yellow House-ban pedig volt egy egész estés zenés műsora.

Íme a mix, melyhez a szerző küldött egy üzenetet:

Ez a mix egy változatos zenevasút, nemcsak hátradőlős hallgatáshoz!

Tracklist:

1. Flowrian – Wait For Me
2. Ownglow – Angels Sing
3. SpectraSoul – Second Chance
4. Mage – Dreaming
5. Flowrian – Breakup With The Past
6. Electrosoul System – Boom! Yeah!
7. Technimatic – Bristol
8. Random Movement – Ahead Of It All (feat. Jaybee, Adrienne Richards)

 

Kellemes zenehallgatást!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább