Klikk Out Vikkendhouse: Analóg mix a mestertől

A vasárnapi mixsorozatunk következő epizódját az érsekújvári Papp Dávid, DJ nevén Dave Papp készítette. A Moonbase Patel Disco egyik fele, kire talán a szelektor név jobban illik, mint a DJ megnevezés. Kizárólag lemezről játszik, azokat pedig gondosan gyűjti és válogatja szettjeihez. Hasonlóképpen tette a mai mixben is, a lemezeket pedig egy különleges és egyedi keverővel elegyítette. (Címlapfotó: Alexandra Farkašová)

Moonbase Patel Disco, Fotó: Alexandra Farkašová

Lemaradtál az eddigiekről?

Vikkendhouse 001 – Balien

Vikkendhouse 002 – DJ Ferque

Vikkendhouse 003 – Wazzovski

Vikkendhouse 004 – Denes Toth

Vikkendhouse 005 – GyStore

Vikkendhouse 006 – Okash

A Gombaszögi Táborban találkoztam vele először, ahol Banghi (Kollár Roni) kollégájával játszottak színpadunkon egy olyan szettet, mellyel számomra akkor újradefiniálták a disco szó jelentését. Hat órás bakelit lemezes szettet kaptunk tőlük, amelytől azonnal a rajongójukká váltam. Nincs annál különlegesebb ebben a taccsos, digitális világban, mint amikor két fiatal szelektor lemezről, precíz mixeléssel táncoltat a lehető legtermészetesebb energiával.

Dave solo-ban (is) jó ideje bűvöli hihetetlen energiával a lemezeket. Helyén van az alázata és a tisztelete a zene iránt, lüktető techno- és lendületes discozenékkel varázsolja el a közönséget minden alkalommal. A mai mixhez, mely garantáltan kellemesebbé teszi ezt a borús vasárnapi feelinget, Dave küldött egy üzenetet:

Ebben a mixben egy kevésbé ismert zenei oldalamat szerettem volna bemutatni, ami kicsit mélyebb, sötétebb. A hangsúly itt a táncoltatásról az utaztatásra került. A szelekció érdekessége, hogy az összes szám ugyanabból a berlini lemezboltból származik, amit a legutóbbi látogatásomkor fedeztem fel. Fontos ismérve a mixnek még, hogy full analóg –csak bakelit és az én új Taula 4-es rotary keverőm. És hogy kicsit jobban bemutassam az én új kedvencemet is: megrendelésre készült Barcelonában, kézzel rakták össze, páratlan analóg hangminőség, és teljesen egyedi (a színe miatt). Itt még megjegyezném, hogy ez a legelső felvételem a Taulán, remélem annyira nagyon nem lesz majd hallható.
Kellemes utazást kívánok!

A Mix:

Tracklist: 

1. John Dimas – Illusion
2. Tolga Top – Chronics (Kristina remix)
3. Spacetravel – Galactic
4. Alex & Digby – Angolan Rumble
5. Unknown Artist – Proboscide 03 B
6. Ian – Ma Da M
7. The Black Pony Orchestra – Acid

 

Jövő héten Vikkendhouse 008 Epressel

Kellemes vasárnapot!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább