Klikk Out Vikkendhouse: Cigi- és erotikaszagú mix vasárnap délutánra!

Fotók: Huszlion

Vasárnap, téli napsütés és Vikkendhouse. A mai kiadás egy különleges fickót és még különösebb zenei szelekcióját mutatja be egy félórás mixben.

Szelektorunk Huszlicska Áron, azaz Huszlion és az ő furmányos francia zenei összeállítása.

Lemaradtál az eddigiekről?

Az érsekújvári Huszlicska Áront a Gombaszögi Nyári Táborban ismertem meg pár évvel ezelőtt. Bless-K néven, Gyarmati Gáborral léptek fel a Durvacrew színpadán egy nem mindennapi DJ szettel.

Amúgy fingunk sincs, hogyan kell dídzsézni, csak nagyon kifinomult a zenei ízlésünk és valahogy mindig összejön a dalok közötti átmenet, így valamennyire eladhatóvá tesszük a produkciónkat.

Emberünk a zenén belül jó kalandos utat járt be: 6 évesen a kedvenc dala Luniztól az I got 5 on it volt, aztán pár éven belül találkozott a Prodigyvel, majd a Depeche Mode-dal és a kábel TV bekötése után a Z+-on (a Viva+ elődje) bemutatott rengeteg zene és klip ejtette ámulatba! Ezzel egyidőben kebelezte be a pop: karácsonyra kapott egy Five CD-t és videókazettákra játszott fel olyan klipeket, mint az Eiffel65 – Blue.

A különös zenei ízlést, amivel megismertük Áront, nagyban meghatározta a családja:

Nagybátyámtól ismertem meg hétévesen az igazi rappet, a szintipopot és a Prodigyt; anyukám vezetett be a magyar undergroundba és a rockba, ő mutatta meg az A.E. Bizottságot, a Prognózist, az Omegát; bátyámmal számtalan albumot hallgattunk végig és elemeztünk Aphex Twin-től a The Cure-n át a Solar Fields-ig.

Sugárzik róla, hogy ő tipikusan az az ember, akinek komoly feladata van ezen a világon. Méghozzá az, hogy színessé tegye azt. Akár a vizuális megjelenítéssel, akár a zenével. Szereti, ha valami jól szól, és szép a borítója is egyben.

Minden alkalommal, mikor ellátogat hozzám, kézbe veszi a lemezeimet, és a borítókat nézegeti. Imádja a grafikát, a rajzot, maga is tervez lemezborítókat és posztereket. Minimalista, letisztult design, ami mégis színes és iszonyatosan sokat mondó, mint a párkányi Jóvilágvan zenekar legújabb albumának terve:

Biztos klisének hangzik, de az internet beköszöntével tippelni sem tudok, hány albumborítót és videóklipet vizsgáltam meg, gondoltam újra.

Grafikai tervezés közben inkább monoton zenét hallgat: finom lo-fi house-t, koromsötét bunkertechnót, menetelős progressive psytrance-et.

A szerző üzenete a mixhez:

A franciák mindig újra és újra definiálják a menő fogalmát. Festészetben, grafikában, filmekben, divatban és természetesen a zenében is mindig valami eszméletlen kúlságot alkotnak. Ezzel a cigi- és erotikaszagú mixszel köszönném meg a baguette-embereknek azt, amit eddig tettek a művészetért és azt, ami még jön.

A mix:

Tracklist:

1. Cortex – La rue

2. Serge Gainsbourg & Brigitte Bardot – Bonnie and Clyde

3. France Gall – Poupee de Cire, Poupee de Son

4. Requin Chagrin – Adelaiide

5. La Femme – Nous etions deux

6. Dolina – Histoire de murs

7. Casse Gueule – Soit

8. Salut C’est Cool – Techno toujours pareil

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább