Klikk Out Vikkendhouse: A vizuálmester szelekciója

A Vikkendhouse mixsorozat indulásának célja a hazai lemezlovasok aktuális kedvenceinek bemutatása volt, azzal könnyebbé és különlegessé téve a vasárnapot. A múlt hónapban ez a szép hagyomány oly mértékben bővült, hogy mostantól nemcsak DJ-k és zenemágusok szelekcióját hallhatjuk, hanem ismert arcokét is, akik a zenében nagyon is jártasak, de még nem volt alkalmuk felvonultatni kedvenceiket egy rögzített mixben. A 13. epizódot Dunaszerdahely vizuálmestere, Kovács Norbi mixelte. (Címlapfotó: Ugróczky István)

Fotó: Ugróczky István

Lemaradtál az eddigiekről?

Vikkendhouse 001 – Balien

Vikkendhouse 002 – DJ Ferque

Vikkendhouse 003 – Wazzovski

Vikkendhouse 004 – Denes Toth

Vikkendhouse 005 – GyStore

Vikkendhouse 006 – Okash

Vikkendhouse 007 – Dave Papp

Vikkendhouse 008 – Epres

Vikkendhouse 009 – Mow’N’Max

Vikkendhouse 010 – Banghi

Vikkendhouse 011 – Szilvási Tibi

Vikkendhouse 012 – Dilemma

Kovács Norbi, előadói nevén És Kész (Tarr Kálmánnal alkotják az Ezremek És Kész fényíró formációt) régi jó barátom, akit a zenén keresztül ismertem meg. Egy tóparti bulit szervezett a barátaival, ahova minket hívtak játszani.

A buli szédületesen jól sikerült, de az igazi meglepetés másnap reggel következett, amikor Norbi bekapcsolta a keverőt, és olyan zenéket játszott hatalmas mosollyal, amelyek azt a pár ott maradt embert teljesen elvarázsolták. Elmondta, hogy ő már akkor DJ-zett a haverokkal, amikor engem még csak erős kompromisszumok árán engedtek ki a szüleim diszkóba.

Azóta Norbival egy csónakban evezünk, melyet úgy hívnak: Durvacrew. A csapatban, melyben mindenki valaminek a mestere, ő már az elejétől kedvenc hobbijának, a vizuálnak, azaz a projektorral való vetítésnek  szentelte az idejét. Rengeteg koncert, fesztivál, elektronikus zenei buli színbe öltöztetése áll már a háta mögött.

Mára a jó buli esszenciájává vállt a vetítés, nálunk ebben Norbinak nagy szerepe és munkája van.

Fotó: Takács Gergely

Norbi a vetítés mellett a Tollas Rádió alapító- és mai napig aktív tagja, műsorvezető és zenei tanácsadó. Pár éve gyűjtőjévé vállt a mágikus fekete korongoknak, a bakelitlemezeknek. Folyton gyarapodó hanglemezgyűjteménye ritka és nagyon értékes darabokat tartalmaz, melyek mostanra megértek egy Vikkendhouse-mixre. Norbi boldogan tett eleget a felkérésnek és mint igazi szelektor vette fel és adta át ezt a csodás mixet.

A szerző üzenete a mixhez:

Az első lemezt Amszterdamban vettem, körülbelül négy évvel ezelőtt. Azóta vagyok a bakelit szerelmese. Nagyszüleimtől örököltem egy öreg Tesla lemezjátszót, meg pár lemezt, úgyhogy elsősorban nekik is ajánlom ezt a szelekciót. Amolyan őszi, idő- és színfröccs, jó érzés visszatérni a gyökerekhez.

A Mix:

Tracklist:

1. Tangerine Dream – Love Phantasy

2. Jan Hammer – Crockett’s theme

3. Augustin Lara, Bradányi Iván – Granada

4. Supermax – Musicexpress

5. Yazoo – Goodbye 70’s

6. Dan The Automator – Theme From Don

7. Centry meets the Music Family – The Outlaw

8. Thievery Corporation – The temple of I&I

9. Full Moon Scientist – Lemon Hart Angels Experiment

10. Tangerine Dream – White Eagle

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább