Klikk Out Vikkendhouse: Óraátállítási Dilemma

Magazinunk mixsorozata, melyben hazai lemezlovasok mutatják be aktuális kedvenceiket egy félórás mixben, most tizenkettedik részéhez érkezett. Az eső, szél, másnapos állapot, vagy éppen az óraátállítás okozta nehézségek leküzdésére most a Komáromi Jókai Színház színművésze, az ismert DJ-szelektor, Olasz István, aka Dilemma keverte fel nekünk ezt a csodás mixet. (Címlapfotó: Kollektíva)

Lemaradtál az eddigiekről?

Vikkendhouse 001 – Balien

Vikkendhouse 002 – DJ Ferque

Vikkendhouse 003 – Wazzovski

Vikkendhouse 004 – Denes Toth

Vikkendhouse 005 – GyStore

Vikkendhouse 006 – Okash

Vikkendhouse 007 – Dave Papp

Vikkendhouse 008 – Epres

Vikkendhouse 009 – Mow’N’Max

Vikkendhouse 010 – Banghi

Vikkendhouse 011 – Szilvási Tibi

Olasz István, DJ nevén Dilemma nagy becsben tartott színművész, szerető családapa és fantasztikusan sokrétű DJ, szelektor.

Sok alkalmam volt már őt élőben hallani játszani, szettjei disco és funk vagy liquid drum and bass hangzásúak, de sokszor hallani tőle breakbeatet és egyéb tört ütemű zenéket. Szívesen nyúl olyan különleges hangzású lemezekhez is, amelyek nem kimondottan a táncparkettre készültek, de otthoni hallgatásra ideálisak. Szereti az igényes, változatos, újszerű zenéket és elmondása szerint sokat jelent az, ha az elektronikus zenét élő hangszerekkel kombinálják.

A mai mix egy csodás egyvelege a Dilemma által kedvelt zsánereknek, mint a hiphop, disco, elektronika és house. A mix a tizedik meghallgatás után is ugyanannyira magával ragad, mint az első alkalommal. Kellemes hangulatú vonultatás, egy igazi utazás.

Ha nincs semmi dolgod, csak a pihenés, tedd fel a mixet, dőlj hátra és képzeld el, milyen, amikor ezek a zenék csak lemezről szólnak.

Fotó: Tóth Tamás

A szerző üzenete a mixhez:

Az ilyen podcast készítése, mint amit a Vikkendhouse sorozat kínál, számomra a legkedveltebb oldalát kínálja a zenei szelektálásnak – egy zenei utazást, amelyben a lényeg az, hogy adjak valamit a léleknek, hogy legyen változatos, mégis valamelyest egységes. Ezeket a szempontokat kísérve állítottam össze ezt a bő félórás mixet hiphop, funk, disco, house, afro ízekből, néhol pszichedelikusabb, máskor meg könnyedebb megfogalmazásban. Mivel nagy vinylkedvelő vagyok, mindegyik számot lemezről játszom.

A Mix:

Tracklist:

1. DJ Cam – Espionage Guru (DJ Cam Remix)
2. James Mason – I Want Your Love
3. Roy Comanchero – New Horizon
4. Ptaki – Ostatni Kurs (Das Komplex Remix)
5. Das Komplex – One Moment
6. Moscoman – Nineteen Eighty-Two
7. Brother Resistance – Can I Get A Witness
8. Voilaaa – Pas Bon

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább