Klikk Out Vikkendhouse: Rovatszerkesztőnk, azaz egy nem DJ szelekciója!

Magazinunk hetente megjelenő mixsorozata, melyben hazai lemezlovasok mutatják be kedvenc zenéiket egy-egy félórás mixben, most egy picit bővül. Méghozzá annyira, hogy mostantól nem csak DJ-k és zenemágusok kedvencei kerülnek bemutatásra, hanem általunk már ismert arcoké, akik a kultúra más terén tevékenykednek, de ugyanúgy jártasak a zenében.

Fotók: Soós Laca (nyitókép), Horen

A sort a Klikk Out magazin és a Paraméter.sk szerkesztője, Szilvási Tibi nyitja.

Tibi számomra egy fontos iránymutató figura, rendkívül kifinomult zenei ízléssel, akivel bármikor lehet egy jót csevegni, bármilyen zenéről. Sok előadót tőle és a posztjaiból ismerek, na meg imádom olvasni a Hangfal névre keresztelt rovatát, iszonyatosan jól ír a zenéről. A mai Vikkendhouse-szelekciónak szívesen tett eleget és azonnal sorba rendezte kedvenceit.

Mielőtt meghallgatod a szelekciót, lessünk bele egy picit Tibi és a zene kapcsolatának történetébe. Elmondása szerint az első kazettájuk otthon a 90-es évek elejéről, a Roxette-től a Tourism volt, a How Do You Do c. eszeveszett slágerükkel, de közben Máté Pétertől az ABBA-ig, majd tiniként a Backstreet Boys-tól egész a Prodigy-ig tulajdonképpen minden átszivárgott rajta.

Viszont nála – véleménye szerint másokhoz képest 5-10 évvel később – a húszas évei elején jött csak el az a pont, amikor magától kezdett szelektálni. Akkor két jó barátja, Veroni és Lóri lőtték be nagyjából a korlátokat az indie-től a technóig. Ez így nagyon tág, de azóta próbálja a mértékadó portálokon keresztül követni, merre halad ez az egész. Tibi nagyon kíváncsi típus, így a legmélyebb bugyrokban is kutatja a jó zenét.

Zenei élményei közé sorolja a Sziget, vagy a Pohoda fesztiválokat és jó pár ezektől független koncertet.

A legnagyobb élményként a Radiohead koncertet említette a Szigeten:

Úgy, hogy akkor még épphogy csak ismertem a Radiohead-et, azóta meg habzok értük!

Aztán M83, Caribou és Cocorosie Budapesten, Editors Pozsonyban, Interpol Bécsben, The Chemical Brothers, R. E. M., The Killers, Justice a Szigeten, The Streets, Portishead, Beirut, Autechre a Pohodán. Dj-től függetlenül pedig az első goa- és drum&bass party-k lökték át új világokba.

A szerző üzenete a szelekcióhoz:

Mivel ez ilyen különleges alkalom ebben a sorozatban, és dj-skedni amúgy sem tudok, jobbnak láttam olyan alternatív slágerféleségekből szemezgetni, amelyek akkoriban hatottak rám, amikor 10-15 éve elkezdtem „ezen a nyelven beszélni”. Stílusban és hangulatban is változatos, néhol melankolikus, barkácsolt, játékos, pihentető és inspiráló. Pont mint egy vasárnap.

A Mix:

Tracklist:

1. Beirut – A Sunday Smile
2. CocoRosie – Animals
3. Casiotone for the Painfully Alone – White Corolla
4. Psapp – Tricycle
5. Radiohead – Kid A
6. Boards of Canada – Turqoise Hexagon Sun
7. Aphex Twin – Alberto Balsam

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább