Klikk Out Vikkendhouse: Zenei képregény

Fotók: Ugróczky István

A vasárnapi Vikkendhouse mixsorozat hétről hétre egy új epizóddal jelentkezik. Hallottunk már kedvenc zenékből összerakott mixet súlyos szelektoroktól, kik kizárólag bakelitlemezt pörgetnek, és az analóg hangzásra esküsznek, digital DJ-ktől, kik a technológia tetőfokán ezer ízzel fokozzák a zenét, valamint volt szerencsénk notorikus zenerajongó, kifinomult ízlésű, ismert figurák kedvenceit is megismerni egy-egy mixben.

Ilyen ez a mai kis szelekció is, a 16. epizódot a magazinunk grafikusa, a Klikk Out egyedi arculatának felelőse, Gocoň Laci válogatta és mixelte össze.

Lemaradtál az eddigiekről?

 

Gocoň Lacit szintén a PLUSplus hajnalán, a Tallósi Tónál szervezett nyári bulik alkalmával ismertem meg. Az esemény, melynek ők (ClubMediás srácok) voltak a szervezői, egy különös vizuális világban pompázott. Maguk csinálták a partyk arculatát, a poszterektől a webes grafikákig. Az egy komolyan összehangolt valami volt, amit addig sosem láttam.

Számtalan rajzot, mély üzenetet hordó grafikát ismerhettünk meg azóta Lacitól, melyek közül bármelyiket el tudnám képzelni a nappalim falán, vagy akár a Kék Duna épületének falain a hatalmas Providentes reklámok helyett.

Lacit sokan ismerik egy másik oldaláról is. Az elszánt grafikus ugyanakkor egy kifinomult ízlésű zenegyűjtő is egyben. A kilencvenes években, mikor még a DJ kifejezés ritkaságszámba ment, ő haverjaival már nagyban nyomták a hangos diszkót, eleinte kazettáról, majd CD-ről.

 

’95-96, – ekkor kezdődött a dj pályafutásom. Kálmán Gergővel a kultúrházban gyereknap alkalmával játszottuk le az első szettünket DJ L & DJ G művésznév alatt. Azt hiszem, amúgy Gergely csak azért vett be akkor, mert angolul kiejtve jól hangzott a név 😀 És kizárólag magnókazettáról mixeltünk.

A 2000-es években tért vissza a mixpulthoz, a DJ Brothers formáció részeként pörgette a CD lemezeket szinte heti rendszerességgel számos környékbeli kultúrházban és falunapon.

Azt, hogy máig nem Mr. Presidentet hallgatok, nagyban a bátyámnak köszönhetem. Amikor alapsulis voltam, ő már akkor a pozsonyi U-clubból hordta haza az égetett techno lemezeket, amiket én rongyosra hallgattam. Az új zenéket, előadókat azóta is aktívan keresem.

A mai mix egy mesés ötvözete szintis diszkó zenének, hiphopnak, down tempónak, chill zenének, trip hopnak és lounge-nak. A sötét és jeges vasárnapi délután egyértelmű felmelegítője Laci kedvenceiből a szelekció, melyhez üzent a szerző:

Ez a szelekció azon előadók dalai, akikket az utóbbi időben többet hallgatok. Van köztük világuralomra törő vasálarcos, a Jupiterről származó időutazó nőgyógyász, vagy egy, a 31. századi Világrend ellen lázadó katona. Szürreális történeteikkel mutatnak görbe tükröt fura világunknak. Olyan, mintha egy képregényt olvasnál. Szeretem!

A Mix:

Tracklist:

1. Hexstatic – Ninja Tune

2. MF Doom – Kon Karne

3. Coldcut – Doctorin’ The House

4. Deltron 3030 – Virus

5. Dr. Octagon – Bear Witness

6. Lovage – To Catch a Thief

7. J Dilla – Don’t Cry

8. DJ Shadow & Dan The Automator – Professor Pyarelal

10. Cannibal Ox – Iron Galaxy

11. Madvillain – Shadows of Tomorrow

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább